Ha azt mondom sült hekk, legtöbbünknek a balatoni halsütödék valamelyike jut eszébe, a gyerekkori nyarak a Balatonnál , a kihagyhatatlan sült hal friss kenyérrel és csemege uborkával. A papírtálcán kínált forró omlós hal fehér húsa kitörölhetetlen emlékeket ébreszt .
Nagyon szép hekktörzseket sikerült beszereznem , így egy hideg szombati délutánon kicsit nosztalgiázva hekket sütöttem.
Hozzávalók: én személyenként egy hekktörzset számoltam, (méreteiből adódóan épp elég volt a fejenkénti 1 darab ), só, liszt, őrölt fehérbors, őrölt pirospaprika, zsír
A hekktörzseket kiolvasztottam, majd enyhén áttisztítottam, volt hagyva rajta egy kevés pikkely amitől megszabadítottam. Átmostam, majd alaposan lecsepegtettem. A haltestet 2-3 cm közökkel beirdaltam mindkét oldalán majd besóztam. A sóval nem spóroltam, hogy kellőképpen átjárja minden részét a húsnak. Az irdalt részek közeit se hagytam ki. A kb 20 dekányi lisztet összekevertem egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikával és egy mokkáskanálnyi őrölt fehérborssal, majd a hekk törzseket ebben alaposan megforgattam. Bő, forró zsiradékban aranyszínűre sütöttem. Friss fehér kenyérrel és csemegeuborkával kínáltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: