Simone gasztroságai

Ropogós sajtos rudak

Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon -bármikor – extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatnivaló . Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem . Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni ahogy elkapkodjuk 😀

Hozzávalók:

50 deka liszt, 15 deka zsír- sertés vagy libazsír-, egy egész tojás, kettő csapott evőkanál só, kb 4 evőkanálnyi tejföl , 15 deka reszelt óvári trappista sajt , egy teáskanálnyi instant élesztő .

A tetejére 20 deka reszelt trappista sajt, egy egész tojás

A hozzávalókat egy öblösebb tálba mérjük és kézzel összedolgozzuk. Kellemes tapintású, nem kemény és nem is ragacsos tésztát fogunk kapni. ( az élesztőt is szárazon keverjük csak hozzá a liszthez. ) Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. Ha van sajtosrúd kiszúrónk akkor a nyújtás után szúrjuk ki vele a rudacskákat, kenjük át a felvert egész tojással és minden rudacskára szórjunk ízlés szerint reszelt sajtot. Ha nincs kiszúrónk akkor a kinyújtott tésztát kenjük át a felvert tojással  szórjuk meg reszelt sajttal és éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk a kívánt méretekre. Szilikonos sütőpapíron 190-200 fokon- alsó-felső sütésen- 15-20 perc alatt aranyszínűre sülnek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!