Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás- tejszínes – gombás- sajtos cuccot , a szafttal kellemesen átitatódott , a feltétektől igazán nyárias kis érzetem támadt annak ellenére, hogy kinn tomboltak a mínuszok. Kamillától – a Nyúl- loptam egy kis friss bazsalikomlevelet , azt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam.
Hozzávalók: mafalda tészta- vagy akár sima szélesmetélt is megfelelő- , 25 deka csiperkegomba, 1 kis fej mogyoróhagyma ,20 deka garnéla, kettő gerezd fokhagyma, só, őrölt fehérbors, 1,5 dl tejszín, 10 deka gouda sajt .
A tésztát bő, sós forrásban levő vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A mogyoróhagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát – sózzuk, őrölt borssal meghintjük és puhára főzzük. A gombáról én majdnem teljesen elfőztem a levet, majd hozzáadtam a garnélákat , a fokhagymát . Addig pároltam, míg a garnélák szép rózsaszínűek lettek. Ezután felöntöttem a tejszínnel, belereszeltem a sajtot és jó kis szaftosra sűrítettem. Ebbe a szaftos szószba belekevertem a kifőtt tésztát és jó forrón kínáltam. A végén apróra vágott friss bazsalikommal átszórtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: