Simone gasztroságai

Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében

Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja. Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül , tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa , baconszalonna ,saját termesztésű zöldségek , mindehhez  házi angol muffinzsemlét sütöttem .

Hozzávalók a muffinzsemléhez: 50 deka liszt, 2,5  deka friss élesztő, 5 deka teavaj, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 csapott evőkanál só, langyos víz , egy maréknyi kukoricadara.

Az élesztőt a  cukros langyos vízben ( kb 2,8 dl ) kicsit megfuttattam, majd a liszthez adtam és 10 percre letakarva pihenni hagytam. Ezután sóztam, hozzácsorgattam az olvasztott vajat és elkezdtem dagasztani. Lágy de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Duplájára kelesztettem majd kukoricadarával hintett deszkára borítottam. Nagyméretű kör alakú szaggatóval a zsemléket kiszaggattam,  szilikonos sütőpapírra helyeztem és kb 15 -20 percig pihentettem. Ezalatt az idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítettem majd a zsemléket szép aranyló színűekre sütöttem. Kivéve kopogós keménynek tűnnek de mire kihűlnek  pihepuha könnyed zsemlék lesznek.

A húspogácsához: 50 deka darált marhahús (10 vagy max 20 % zsírtartalommal ) , mustár, 5 deka aprószemű zab , só, őrölt bors.

A darált húst sóztam, őrölt borssal hintettem, kb 3 evőkanálnyi mustárt hozzáadtam , beleszórtam a zabpelyhet és alaposan összedolgoztam. Ha lehetőségünk van rá, legjobb ha előző este bekeverjük, így szépen össze fognak érni az ízek. A húsmasszából pogácsákat szaggattam és kontaktgrillen megsütöttem. Megfordítás után minden húspogácsára egy szelet sajtot tettem ami szépen ráolvadt a hús tetejére. Ekkor már nem csukom rá a kontaktgrill tetejét!   A húst kicsit szaftosabbra szoktam sütni, így jobban  benne maradnak az ízek.

A muffinzsemléket kettévágtam, mindenki ízlés szerint töltötte meg. Saját termesztésű salátalevél, és hagyma került bele, ketchup , csemege uborka szeletek, és a tetejére jó ropogósra sült baconszeletek.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!