Simone gasztroságai

Sajtos rúd kovásszal ropogósan

Gyengéim közé tartozik a jó ropogós sajtos rúd… nem lehet abbahagyni , ugye? Biztosan nem vagyok ezzel egyedül. Sokféle receptet kipróbáltam már , de mindig a saját ,nagymamától örökölt mellett kötöttem ki. Most élesztő helyett kovászt tettem a tésztához .

Hozzávalók a tésztához :

50 deka liszt, 15 deka zsír- sertés vagy libazsír-, egy egész tojás, kettő csapott evőkanál só, kb 4 evőkanálnyi tejföl , 15 deka reszelt gouda sajt , kettő evőkanál kovász

A tetejére 20 deka gouda sajt, egy egész tojás.

A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót , hozzáadtam a zsírt és kézzel elmorzsoltam a liszttel együtt. Ezután mehet a tojás, a tejföl , a kovász és a lereszelt sajt -ezekből tésztát gyúrtam. Folpackkal letakartam és fél órát pihentettem. Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodortam, lekentem a felvert tojással, alaposan meghintettem a lereszelt sajttal . Derelyevágóval vagy sajtosrúd kiszúróval rudacskákat vágunk belőle, szilikonos sütőpapírra fektetjük kis közöket hagyva és 180 fokon hőlégkeverésen aranyszínűre sütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves András!
    Én köszönöm, hogy kipróbálta és visszajelzett!

  2. Göndör András says:

    A legfinomabb sajtos süti, amit valaha kipróbáltam. Hetente többször is csináljuk, az etetés során megmaradt kovászból. Cheddar sajttal is kiváló. Köszönöm a receptet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!