Simone gasztroságai

Kelt csíkos kuglóf gluténmentesen csokoládés narancslekvárral

Laza  ebédet főztem, kellett még valami, valami édes valami kelttésztás ..  a narancslekvár az üvegben a végét járta, az új kuglófsütő forma meg bevetésre várt. Szövetkeztünk és megszületett A KUGLÓF. Csíkos lett, csokis és narancsos, puha és foszlós, pont annyira amennyire az egy gluténmentes kuglóftól elvárható 🙂

Hozzávalók: Nutri free per dolci süteménykeverék liszt 50 deka, 15 deka puha vaj vagy margarin, 1,5-2 dl laktózmentes tej, 1 egész tojás, 3 deka élesztő, 3 evőkanálnyi cukor, kettő citrom reszelt héja,3 kanálnyi holland kakaópor, narancslekvár, folyékony csokoládé ( dr. oetker csokibevonó maradékot használtam fel ) tojás a teteje lekenéséhez.

A lisztet egy tálba tettem. Az élesztőt felfuttattam  egy evőkanálnyi cukorral édesített langyos tejben, majd a liszthez adtam. Hozzáütöttem a tojást,rászórtam a maradék cukrot és belereszeltem a kettő citrom héját. A vajat puhává tettem, és hozzádolgoztam a többi alapanyaghoz. Rugalmas, gombócformájú tésztát kaptam. Ezt kettévettem és az egyik felét a 3 evőkanálnyi kakaóporral tovább dagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem. Közben a narancslekvárt kikevertem az olvasztott csokimasszával.

A megkelt fehér tésztát kisodortam, majd bőségesen megkentem a csokis narancslekvárral. Ezután kisodortam a csokis tésztát is , a narancslekváros-csokis masszával megkent lapra fektettem és sodrófával óvatosan átmentem rajta. Ezután az egészet együtt feltekertem- ezzel adódott némi gondom, kicsit törékeny volt a tészta de végül sikerült. A kapott feltekerményt kézzel megigazítottam, majd a kuglóf formába tekertem, a végeket egymásra igazítottam. Felvert tojással lekentem, előmelegített sütőben 170-180 fokon körülbelül 40 percig sütöttem.

Rácson hűtöttem, majd felvágás után gyönyörködtem a csíkos mintában 🙂 Az íze pedig a narancslekváros csokitól mennyei lett, a tészta állaga pedig puha . Így a vasárnapi nasi megsült, aki kívánta még adott mellé pluszba lekvárt, vagy egy pohárka tejet kortyolt hozzá.

 

P1090026

P1090046

P1090047

P1090048

P1090050

P1090054

P1090059

P1090081

P1090082

P1090083

P1090084

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!