Talán a tökfőzelék az amelyikre ha megkérdezed, hogy szereted -e sokan fujjognak. Mi nem vagyunk nagy főzelékevők de éppen a tökfőzelék az amit mindannyian szeretünk 🙂 A feltét mindig valami húsféle, most csodaszép húsos oldalast sütöttem hozzá ami önmagában is megér egy misét 🙂 Hát még a főzelékkel együtt….
Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, egy csokor kapor, himalája só,egy mokkáskanálnyi őrölt pirospaprika, víz, 1 -1,5 dl laktózmentes tejszín, 1 evőkanál rizslisz ( vagy búzaliszt )
Egy egész oldalas , himalája só, őrölt bors, őrölt kömény, 4 gerezd pucolt fokhagyma, zsiradék
A gyalult tököt a kaporral feltesszük főni bő vízben. Sózzuk, pirospaprikázzuk és puhára főzzük. A tejszínt kikeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és behabarjuk vele a főzeléket. Selymes krémes főzeléket fogunk kapni.
Az oldalast a csont mellett szeletekre vágjuk , sózzuk borsozzuk, meghintjük köménnyel és a zsiradékkal kikent tepsi aljába fektetjük, a pucolt fokhagymagerezdeket a tetejére szeleteljük. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 160 fokon puhára -omlósra sütjük.
Finom kiadós ebéd , gluténmentes étkezésbe beilleszthető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: