Olyan régen ettem már ezt az ételt és valahogy a disznóvágásos beszélgetéseknél eszembe jutott aztán elő is került a fagyasztóból a múltkori friss máj másik fele és már neki is álltam , úgy készítettem ahogy Mama annak idején.
Hozzávalók : 50 deka sertésmáj, 2 nagy fej hagyma, zsír, majoranna, őrölt bors, őrölt pirospaprika, himalája só, 4-5 darab burgonya, egy csokor friss petrezselyemzöld
A hagymákat apróra vágjuk és a zsiradékon elkezdjük párolni. A sertésmájat csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a megpárolódott hagymához és kifehéredésig keverjük. Ekkor meghintjük a pirospaprikával- nem kell csak egy mokkáskanálnyi- átkeverjük majd felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk és majorannával áthintjük. Kicsit szabadabban fűszereztem, mert a máj elviseli az erősebb fűszerezést, de ki hogy kedveli úgy fűszerezzen. Nem kell sokáig főzni, hisz a máj hamar megfő és ha túlfőzzük keménnyé válhat.Annyira hagytam elfőni a levet, hogy maradjon azért egy jó kis hagymás szaft alatta. A burgonyákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk majd sós vízben megfőzzük. A petrezselyem zöldjét kevés zsíron átkeverjük, a kifőtt burgonyákat ebben megforgatjuk, és sózzuk. Tálaláskor vegyes friss savanyúsággal kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: