Ha szereted a gesztenyepürét és nem akarsz sokat vacakolni a desszerttel, akkor ezt Neked találták ki ! Percek alatt elkészíthető kanalaznivaló, hozzáadott cukor nélkül sok meggyel és tejszínnel. Igazi karácsonyi hangulata van 🙂
Hozzávalók : gesztenyemassza, magozott meggy, tejszín, vagy hulala, mascarpone sajt
A gesztenyemasszát lereszeljük, a tejszínt kemény habbá mixereljük ha nem hulalát használunk akkor habfixálót adhatunk a tejszínhez, így tovább megtartja kemény állagát a tejszínünk majd hozzáadunk kettő evőkanálnyi mascarpone sajtot és óvatosan kikeverjük a tejszínnel. A magozott meggyet a pohár aljába sorakoztatjuk, erre egy adag reszelt gesztenyét teszünk, majd egy réteg mascarpones tejszínhabot, és folytatjuk a rétegezést ugyanebben a sorrendben amíg a pohár tetejéig nem érünk. Célszerű a lezárást meggyel befejezni, és egy kevés reszelt gesztenyével megdíszíteni a tetejét. Mutatós és nagyon finom édesség sütés és hosszas előkészületek nélkül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: