Simone gasztroságai

Marcipános-meggyes és mogyorós sütik , a maradék tésztából puncskockák

Egy tésztából háromféle süti. Kell ennél egyszerűbb ?  Az alaptészta egy, a töltelék kétféle, a leeső darabokból pedig egy gyors puncskocka. Kész is a háromféle süti . 

Hozzávalók a tésztához : 4 tojás, 25 dkg porcukor, 12 dkg margarin, 24 dkg liszt, 2 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor.

Kétszer sütöttem meg a tésztát, egyet kakaósan, egyet kakaó nélkül sárga színben.

 

A tojások sárgáját, 25 dkg porcukorral és a vaníliás cukrot habverővel elkeverem. Hozzákeverem a puha margarint és a tejet. A sütőport elvegyítem a liszttel és a tésztához keverem. A kakaóport is hozzáadom. ( a sárga lapnál a kakaót kihagyom !)
A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a tésztához keverem óvatosan, hogy össze ne törjön.
Szilikonpapírral bélelt sütőbe teszem, és 170 fokon kb 25-30 percig sütöm.

Ha kihűltek a tészták, korongokat szaggatok. 

Krémek : Először is, fél liter tejben megfőzök egy vaníliás pudingot és kettéveszem. Az egyik feléből meggyes- marcipános krémet, a másik feléből nutellás -mogyorós krémet keverek a következőképpen :

A marcipános-meggyes krém: A megfőzött puding feléhez adok egy evőkanál mascarpone sajtot, belereszelünk 10 deka marcipánt, 2-3 maroknyi meggyet , egy mokkáskanálnyi rumot , alaposan elkeverjük, majd a kiszaggatott tésztakorongokat ízlés szerint ezzel a krémmel töltjük.

A mogyorós krém : a megfőzött puding másik fele, 3 evőkanálnyi nutella, 10 deka tört törökmogyoró, alaposan elkeverjük és töltjük a maradék tésztakorongunkat. Én felváltva használtam a kakaós és a sárga tésztát a töltéseknél. 

A kész , megtöltött sütik tetejére olvasztott csokit öntöttem, hagytam lefolyni, kicsit rusztikusra sikerültek 🙂 A meggyesek tetejére kandírozott meggyszemeket ültettem, a mogyorósok tetejére pedig cukrozott tört mogyorót szórtam. 

A leeső tészta maradékából puncskockákat gyúrtam a következőképpen : A tésztát meglocsoltam rumaromával, ezzel nem spóroltam. Adtam hozzá sárgabarack lekvárt, holland kakaóport, az olvasztott csoki megdermedt maradékát, egy kevés porcukrot és jó alaposan kézzel meggyúrtam. Olyan állagú legyen, hogy lehessen belőle formázni, ne túl lágy és ne túl kemény.  Formázható golyó alakúra, vagy kocka formára, ízlés szerint. A tetejére puncsöntetet öntöttem, és apróra vágott pisztáciával megszórtam. 

 

P1100634

P1100635

 

P1100637

P1100626

P1100692

P1100694

P1100696

 

Puncsos :

P1100662

P1100664

P1100665

P1100667

P1100680

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pammer Lívia says:

    Köszi Edinám, nélküled fel se kerültek volna 🙂

  2. Edina Domán says:

    Mesés ünnepi szépségek! <3


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!