Simone gasztroságai

Gyömbéres-fokhagymás koktél garnélarákok pirítóson

Szeretjük a tenger gyümölcseit . A garnélát meg kiváltképp . Most előételnek készítettem sok gyömbérrel, sok fokhagymával és egy finoman eltalált tejszínes sűrítéssel,  pirított gyökérkenyér szeletekre tálalva. Előételnek vagy vacsorának telitalálat.

Hozzávalók :  50 deka koktél garnéla ( fagyasztott), friss gyömbér , 3 gerezd fokhagyma, durvára őrölt bors, 1 dl tejszín , rizsliszt ( vagy búzaliszt ) a sűrítéshez, zsiradék, ha szükséges akkor kevés himalája só. A tálaláshoz pirított kenyérszeletek.

A zsiradékot egy serpenyőben felhevítjük és a fagyott állapotú garnélákat beleforgatjuk. Ráreszeljük a friss pucolt gyömbért, és a pucolt fokhagyma gerezdeket , őrölünk rá friss borsot és alaposan átforgatva megpároljuk. A tejszínt elkeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és a készre párolt-pirított de még egy kis lével rendelkező rákokat besűrítjük. Így kapunk egy kevés szószos alapot a rákok alá. A kenyérszeleteket megpirítjuk és a kész rákokat ráadagoljuk. Gyors és nagyon finom különleges étel ínycsiklandó ízekkel.

 

P1110039

P1110041

P1110042

P1110044

P1110047

P1110052

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!