Az elmúlt napokban kicsit belehúztunk a finomabbnál finomabb ám nem nadrágméret kímélő ételek fogyasztásába 🙂 Annyira telítve éreztem magam, hogy muszáj volt valami könnyedebb salátás-csirkemelles ételt összedobnom. Volt egy dobozka grillsajtom felszeleteltem és megsütögetve a saláta köré tálaltam, egy kevés fokhagymás mártással .
Hozzávalók : 2 darab egész, filézett csirkemell, himalája só, kakukkfű, majoranna, bors, zsiradék, jégsaláta, sárgarépa, uborka, paradicsom, újhagyma, tojás, grillsajt
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, majorannával, kakukkfűvel és őrölt borssal fűszerezzük majd zsiradékon megpirítjuk . A jégsalátát apróra vágjuk, a paradicsomot, uborkát,újhagymát kockára-karikára vágjuk, a sárgarépát apróra reszeljük és egy nagy salátástálban összekeverjük. A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg . Tálaláskor a salátát egy tányérra szedjük, a tetejére halmozunk a pirított csirkemellből ,a tojásokat cikkekre vágva adjuk a salátához, a grillsajtot frissen süssük és forrón tálaljuk . A fokhagymás mártást külön tálkába kínáljuk.
Finom, vitamindús de mégis laktató könnyed ebéd vagy vacsora .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: