Végtelenül egyszerű de annál inkább finom étel , nálam sok hagymával és sok tojással készül, némi szafttal az alján. Maradt meg 3 különböző színű kaliforniai paprika ezeket használtam fel a lecsó elkészítéséhez. Megvallom, én ilyen naturálisan szeretem, de van mikor pirítok a hagyma mellé szalonnát, vagy esetleg egy kis kolbászt . Most egy sima tojásos variációt készítettem 🙂
Hozzávalók : sárga, piros, zöld színű kaliforniai paprika, sárga, fekete és piros koktélparadicsom, kettő nagy fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, himalája só, egy mokkáskanálnyi porított vargánya ( ételízesítő helyett ) , zsiradék, tojások, friss házi kenyér
A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre-puhára pároljuk. Meghintjük egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, jól átkeverjük, felöntjük vízzel. A paprikákat kicsumázzuk, megfelezzük és szeletekre vágjuk. A paradicsomokat félbe vágjuk. A felszeletelt paprikákat és a kettévágott paradicsomokat a pörköltalaphoz adjuk, sózzuk, vargányaporral szórjuk és puhára főzzük. Én szeretem, ha a lecsó alatt marad egy kevés lé, így a főzőlevet többször is pótolom míg a zöldségek puhára főnek. A tojásokat ( én 10 darabot használtam ) alaposan felverjük, sózzuk ,hozzáadjuk a készre főtt lecsónkhoz, majd készre sütjük. Friss, saját sütésű burgonyás kenyérrel kínáltam. A színes paprikák és a gyönyörű sárga színű házi tojás színkavalkádot hozott létre, mutatós és nagyon finom , gyors vacsora készült.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: