Simone gasztroságai

Sertéskaraj tejszínes gombaraguval laktózmentesen, gluténmentesen

Sajnos engem is elért ez a kora tavaszi torokfájás, így kicsit inaktívabb volt a konyhai tevékenységem. De enni muszáj, így elkészítettem egy gyors glutén és laktózmentes főételt, omlósra sült karajszelettel, sok sok csiperkegombával finom selymes tejszínes szósszal és aranyló hasábburgonyával.

Hozzávalók: 6-8 szelet sertéskaraj, himalája só, őrölt fehérbors, zsiradék, rizsliszt, laktózmentes tejszín, 50 deka csiperkegomba, egy fej vöröshagyma, hasábra vágott burgonya.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon üvegesre-puhára pároljuk. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük és a hagymára helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, én ételízesítő helyett porított vargányával ízesítettem, felöntöttem vízzel és puhára főztem. 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kikevertem laktózmentes tejszínnel ( kb 1-, 1,5 dl ) , és hőkiegyenlítés után a gombához kevertem, közepesen sűrű mártást kaptam. A karajszeleteket enyhén kiklopfoltam, sóztam, enyhén borsoztam, majd rizslisztbe forgatva kevés zsiradékon puhára sütöttem. A hasábburgonyákat bő zsiradékban aranyló színűre sütöttem, papírtörlőre szedtem, és enyhén átsóztam.

P1130212

P1130215

P1130217

P1130218

P1130220

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!