Úgy vagyok vele, hogy a sült oldalasból soha nem elég… 🙂 hidegen, melegen, kenyérrel vagy anélkül, egy jó kis petrezselymes újkrumplival akármilyen salátával jöhet. Olyan csodás húsos és kevés zsiradékos oldalast kaptam mint csak ritkán, így kétujjnyi széles darabokra vágva jól befűszerezve puhára-omlósra sütöttem, petrezselymes újkrumplival és friss uborka salátával kínáltam.
Hozzávalók : oldalas , só, négy bors keveréke, majoranna, őrölt kömény, fokhagyma , zsiradék, a körethez 8-10 darab újburgonya, egy csokor friss petrezselyemzöld, zsiradék, a salátához egy egész kígyóuborka, cukor, ecet , só és víz
Az oldalast kétujjnyi vastag darabokra vágjuk, sózzuk, majorannával és őrölt köménnyel meghintjük, a négy bors keverékét frissen rádaráltam, majd szárított fokhagymát őröltem rájuk. Zsírral kikent tepsibe fektettem őket, majd alufóliával letakarva 160-170 fokon puhára- omlósra sütöttem. A burgonyákat a héjában hagyva megmostam, majd sós vízben puhára főztem. Megpucoltam, kockákra vágtam majd zsírban megfuttatott apróra vágott petrezselyemzöldbe forgattam, sóztam és alaposan átkevertem. Az uborkát megpucoltam, karikákra szeleteltem majd megsóztam és állni hagytam. A hideg vízbe cukrot, ecetet tettem ízlés szerint, alaposan elkevertem , a sóban kissé kiázott uborka szeleteket kicsavartam majd a salátalébe tettem.
Az oldalas ízes, kellőképpen fűszeres és csontról leomló lett 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: