Galuskát ( nokedlit ) készítettem gluténmentesen , bevallom izgultam milyen lesz, de meglepően jó állagú és finom ízű lett . Másik pozitív tulajdonsága, hogy a szaggatóról extra könnyen lemosható volt a rajta maradt tészta, nem kellett vakargatni és áztatni semmit utána 😀 Aztán a galuskákból tojásos galuska készült uborka salátával.
Hozzávalók : 40 deka gluténmentes lisztkeverék ami köleslisztből, rizslisztből és kukoricalisztből áll, egy evőkanálnyi tökmagliszt, só, kettő egész tojás, és annyi hideg víz, hogy keverhető de ne túl lágy tésztát kapjunk.
A liszteket összevegyítettem, beleütöttem a két tojást, hozzáadtam a sót és hideg vízzel a tésztát kikevertem. Egy nagyobb lábasba vizet forraltam amihez sót és egy teáskanálnyi zsírt tettem, majd a már forrásba lévő vízbe egy nokedli szaggató segítségével a tésztát kiszaggattam. Fakanállal kevertem rajta párszor és 1-2 perc főzés után szűrőbe szedtem és hideg vízzel leöblítettem. Egy teflonos serpenyőben zsírt hevítettem, átkevertem rajta a galuskákat és felvert, sózott tojásokat öntöttem rá, majd alaposan elkevertem és jól átsütöttem. Friss kígyóuborkából salátát készítettem mellé ecetes- cukros salátalével.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: