Simone gasztroságai

Gluténmentes tojásos galuska

Galuskát ( nokedlit ) készítettem gluténmentesen , bevallom izgultam milyen lesz, de meglepően jó állagú és finom ízű lett . Másik pozitív tulajdonsága, hogy a szaggatóról extra könnyen lemosható volt a rajta maradt tészta, nem kellett vakargatni és áztatni semmit utána 😀  Aztán a galuskákból tojásos galuska készült uborka salátával.

Hozzávalók : 40 deka gluténmentes lisztkeverék ami köleslisztből, rizslisztből és kukoricalisztből áll, egy evőkanálnyi tökmagliszt, só, kettő egész tojás, és annyi hideg víz, hogy keverhető de ne túl lágy tésztát kapjunk.

A liszteket összevegyítettem, beleütöttem a két tojást, hozzáadtam a sót és hideg vízzel a tésztát kikevertem. Egy nagyobb lábasba vizet forraltam amihez sót és egy teáskanálnyi zsírt tettem, majd a már forrásba lévő vízbe egy nokedli szaggató segítségével a tésztát kiszaggattam. Fakanállal kevertem rajta párszor és 1-2 perc főzés után szűrőbe szedtem és hideg vízzel leöblítettem. Egy teflonos serpenyőben zsírt hevítettem, átkevertem rajta a galuskákat és felvert, sózott tojásokat öntöttem rá, majd alaposan elkevertem és jól átsütöttem. Friss kígyóuborkából salátát készítettem mellé ecetes- cukros salátalével.

P1130824

P1130829

P1130835

P1130836

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!