Simone gasztroságai

Sajtos húsgolyók

Zsiradék hozzáadása nélkül készültek ezek a nagyon finom, szaftos húsgolyók, amiket sütőben sütöttem , finoman fűszereztem . Főzelékek mellé feltétként, vagy aranyló hasábburgonyával laktató és gyors ebéd lehet. Partifalatoknak is ideális 🙂

Hozzávalók: 50 deka darált sertéshús, 1 egész tojás, só, majoranna, őrölt fehérbors, apróra vágott petrezselyemzöld, 15 deka reszelt gouda sajt, a forgatáshoz zsemlemorzsa.

A darált húsba beleütöttem a tojást, sóztam, fűszereztem,  egy nagy csokor friss fodros petrezselyem zöldet -amit apróra vágtam-hozzáadtam, majd a sajtot  lereszeltem és a masszához adva alaposan eldolgoztam. Kis golyókat formáztam, megforgattam a zsemlemorzsába majd szilikonos sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem. Hasábburgonyát és tejfölös uborkasalátát  kínáltam mellé .

húsg1

húsg2

húsg3

húsg4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!