Simone gasztroságai

Sült hekk – a retro jegyében

Ha azt mondom sült hekk, legtöbbünknek a balatoni halsütödék valamelyike jut eszébe, a gyerekkori nyarak a Balatonnál , a kihagyhatatlan sült hal friss kenyérrel és csemege uborkával. A papírtálcán kínált forró omlós hal fehér  húsa kitörölhetetlen emlékeket ébreszt .

Nagyon szép hekktörzseket sikerült beszereznem , így egy hideg szombati délutánon kicsit nosztalgiázva hekket sütöttem.

Hozzávalók: én személyenként egy hekktörzset számoltam, (méreteiből adódóan épp elég volt a fejenkénti 1 darab ), só, liszt, őrölt fehérbors, őrölt pirospaprika, zsír 

A hekktörzseket kiolvasztottam, majd enyhén áttisztítottam, volt hagyva rajta egy kevés pikkely amitől megszabadítottam. Átmostam, majd alaposan lecsepegtettem. A haltestet 2-3 cm közökkel beirdaltam mindkét oldalán majd besóztam. A sóval nem spóroltam, hogy kellőképpen átjárja minden részét a húsnak. Az irdalt részek közeit se hagytam ki. A kb 20 dekányi  lisztet összekevertem egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikával és egy mokkáskanálnyi őrölt fehérborssal, majd a hekk törzseket ebben alaposan megforgattam. Bő, forró zsiradékban aranyszínűre sütöttem. Friss fehér kenyérrel és csemegeuborkával kínáltam.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!