Simone gasztroságai

Dödölle pirított lilahagymával, pirított angolszalonnával és tejföllel 32. Blogkóstoló

Úgy alakult, hogy ebben a fordulóban kettő blogról is választhattam, mindkettő blog kedvemre való volt és könnyedén találtam olyan ételeket amiket még nem készítettem el. Éva a Takarékoskonyha bloggerinája kicsúszott a jelentkezési határidőből, de megoldottuk, hogy tudjon játszani . Azonban a  sorrendbe amit már kisorsoltam nem akartam belenyúlni, így vállaltam , hogy az Ő blogjáról… Tovább »

Félbarna házikenyér ropogós-illatosan

Mostanában ritkábban sütök búzalisztes házi kenyeret, gluténérzékenységem okán de tegnap bedagasztottam  egy veknit . Illatos, ropogós és kívánatos lett, igazi piknikhangulat lett rajtam úrrá, sütöttem mellé angolszalonnát és húsos szalonnát, egy kevés lilahagymát szeltem hozzá és élveztem az illatokat és a látványt. Hozzávalók : 20 deka öregtészta ( elkészítése a ” kovászoljuk ” kategóriánál olvasható… Tovább »

Tükörtojások angolszalonnával, házi tökmagvas gyökérkenyérrel

Hétvégenként van idő egy kis reggeli gasztrokényeztetésre , mikor nem rohanunk, nem kelünk időre és teljes nyugalomban leülünk együtt az asztalhoz és kisserpenyőből kimártogatjuk a tükörtojás lágyan- selymesen folyó sárgáját… Hozzávalók : 4-6 szelet angolszalonna, 4-6 darab tojás, friss házi kenyér, egy kevés sertészsír Az angolszalonnát egy kevés zsiradékon megsütjük, majd ráütjük az egész tojásokat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!