A téli időszak közepén általában megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága . Kívánjuk a forró , energiát adó leveseket, legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen . Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes , selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és… Tovább »
Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával
A téli időszak közepén általában megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága . Kívánjuk a forró , energiát adó leveseket, legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen . Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes , selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és… Tovább »

A nagy karácsonyi falatozások után egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok. Akár ebédre akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk. Hozzávalók: 2-3 egész ,közepes méretű édesburgonya, sült- filézett csirkemell, 4-5 darab fürjtojás – ha nincs akkor kettő közepes méretű…
Szomorú apropóból született meg a Blogkóstoló történetének ezen fordulója. Olyan gasztrobloggerre emlékezünk aki színes palettájú házias , részletes blogot írt sokak örömére. Hajdu István László kiemelkedő szerepét a gasztrobloggerek között senki nem vitatja, receptjei számos médiafelületen megtalálhatóak voltak. Beszélgetős stílusú bejegyzései számomra olyanok voltak, mintha személyesen is ismernénk egymást, mint a fiú a szomszédból aki…
Már sokadik alkalommal készítem, most bejegyzés is lett belőle végre . Ez egy olyan étel ami gyorsan elkészül, és garantáltan a legfinnyásabbak is meg fogják enni 🙂 Először tartottam tőle, mit szól majd a család a körethez, alaptalan volt a félelmen, ugyanis egy morzsa sem maradt semmiből. Diétába, gluténmentes étrendbe kiválóan beilleszthető. Hozzávalók : 50…
Ebben a fordulóban Sherpa konyháját sorsolta ki nekem a 27. Blogkóstoló háziasszonya, Bogi. Meg kell mondjam, nem volt könnyű a választás. Egy nagyon finom burgonyakrémlevest találtam a blogon, és mivel nálunk mindig nagy sikere van a krémleveseknek főként ezekben a hűvös és esős időszakokban, erre esett a választásom. Nem utolsó sorban gyorsan el is készül…
Sokan megkérdeznek, mégis mi ez az édesburgonya. Látják a recepteket, ismerkednek a gumóval de sokat nem tudnak róla. Összegyűjtöttem néhány dolgot amit érdemes tudni erről a növényről. Az édesburgonya (Ipomoea batatas) vagy batáta a Szulákfélék családjába és a Hajnalka nemzetségbe tartozó növény, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak. Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak…
Sokszor készítek édesburgonyás ételeket . Eddig még mindig csak a sárga húsú fajtákba botlottam bele, de régóta ki szerettem volna próbálni a fehér húsú fajták valamelyikét. A véletlen úgy hozta, hogy sikerült beszereznem a lilás héjú ám fehér húsú, kissé mogyoróízbe hajló Emmur fajtát. Krémlevest főztem belőle szárított vargányával selymeset-és nagyon intenzív ízűt amihez pirított…
Torokfájással küzdök ezért a konyhai tevékenységeimet minimálisra csökkentettem de hát enni azért kell….. kettő édesburgonya még a sorsára várt, gyors terepszemle a hűtő környékén és már kész is a könnyű ebéd, vagy uzsonna. Hozzávalók : kettő darab édesburgonya, egy tonhalkonzerv ami sós vízben úszkál, 3 kanálnyi cottage cheese , egy kanálnyi tejföl, apróra vágott snidling,…
Ó, te klasszikus rántotthusi 🙂 Sűrűn nem, de néha bizony nagyon jól tud esni egy aranyló színű jó kis szaftos rántott hús. Szezámmaggal bolondítottam, és kipróbáltam a batátát ( édesburgonyát ) hogy hogyan viselkedik chipsként. Jól vizsgázott !! Hozzávalók : 6 szelet sertéskaraj, himalája só, panírmorzsa (gluténmentes vagy hagyományos ) , tojás, rizsliszt ( vagy…