Simone gasztroságai

Házi kenyér -illatos, ropogós

Mostanában kicsit ritkábban sütök kenyeret, de még mindig imádom ahogy a kezem alól kikerül egy egy cipó, illatosan ropogósan, mire kihűl csoda cserepes lesz , ahogy vágom megsercen a héja … szerintem nincs párja 🙂 Hozzávalók : 60 deka fehér kenyérliszt, egy csapott evőkanál só, 2,5-2,8 dl langyos víz, 3 deka élesztő , kettő evőkanálnyi… Tovább »

Igazi kovászos kenyér

Mai rozskovászosom Malvinnal aki ma bivalyerős volt 😆 Malvin az én saját nevelésű természetes kovászom , akit hónapok óta etetgetek, és sütöm vele a kenyereket . A természetes kovász neveléséhez bővebb információ itt :https://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/21/kovasz-es-oregteszta-keszitese/ Hozzávalók a kenyérhez : 40 deka fehér búzaliszt, 20 deka rozskovász , 10 deka világos rozsliszt, 5 deka rétesliszt , langyos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!