Simone gasztroságai

Vadas marha burgonyagombóccal

A maradék marhahátszínből úgy döntöttem, hogy vadast főzök, így lett egy fazék finom marhahúslevesem, a puhára főtt húsból és a zöldségekből selymes vadasmártást készítettem . Burgonyagombócokat kínáltam mellé. Hozzávalók az alapléhez : marhahús- marhahátszín kb 1,5 kg , a húsleveshez sárgarépa, fehérrépa, 1 karalábé, egész bors, egy csokor petrezselyemzöld, egy maréknyi snidling, só. A hozzávalókból… Tovább »

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

Nálam első helyen áll az omlósra sütött kacsacomb a húsételek között. Ezúttal burgonyagombóc készült mellé köretnek, amit kacsazsíron kissé meg is pirítottam…  lilakáposztát pároltam , mert anélkül nem kacsa a kacsa 😀  És egy kis libamáj hájon sütve…. Ütős kis kombináció lett. Itt az idő, kacsasütésre fel ! A kacsacombokat és a májat a Remetei… Tovább »

Vadas sertésszívből burgonyagombóccal

Decemberi vágásból 3 darab sertésszív várta a sorát a fagyasztóban. Vadast főztem belőle és házi burgonyagombócokat készítettem mellé, pont úgy ahogy nagyanyám szokta.  Hozzávalók : 3 darab sertésszív, 5 darab közepes méretű sárgarépa, egy fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, egy egész vöröshagyma, egész bors, egy babérlevél,  mustár, citromlé,himalája só, 4 darab közepes burgonya, egy egész tojás,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!