Simone gasztroságai

Citromos kuglóf a húsvéti asztalra

Aki nem akar kaláccsal próbálkozni az ünnepekre, annak meleg szívvel ajánlom ezt a kuglófot, nagyon citromosan, finoman márványozottan akár magában vagy lekvárral egy  délutáni desszertként. Egyszerű elkészíteni, a siker pedig garantált. Hozzávalók : 7 egész tojás, 25 deka barna cukor, 1 csomag sütőpor, 25-30 deka liszt, 1-1,5 dl puha zsír , 1 dl langyos víz,… Tovább »

Provancei rák gyömbérrel avokádóágyon, tacoban

Kedves vendégeket vártunk, akik ugyanúgy mint mi, imádják a rákból  készült ételeket . Előételt készítettem gyömbérrel, provancei fűszerkeverékkel , avokádókrémmel ropogós tacoba tálalva. Hozzávalók: 25 – 30 deka garnéla, kettő kis gerezd fokhagyma, friss gyömbér, provancei fűszerkeverék, kevés zsiradék, egy darab friss citrom, kettő evőkanál tejszín, só, egy doboz kész taco , egy egész puha… Tovább »

Marharagu Siena style

Nyáron Toscanában többször ettem osso buco-t “Siena” módon készítve. A napokban annyira ismételtem volna de sajnos marha-illetve borjú hátsó combhoz nem sikerült hozzájutnom. Volt viszont egy adag marhalábszáram a fagyasztóban így arra gondoltam, hogy azt készítem el ezen a módon, amit a szállásunk szakácsnőjétől tanultam meg, dallamos olaszsággal és angolsággal előadva 🙂 Hozzávalók : 60… Tovább »

Gyömbéres-citromos ráksaláta avokádóval-paradicsommal, cukkiniágyon

Előételnek készült ez a nagyon finom és egészséges ráksaláta, kevés tejszínes mártásban átforgatva, grillezett cukkiniágyon avokádógolyókkal és apróra vágott paradicsommal. A gyömbér és a citrom fantasztikus párosítás a rákokhoz. Hozzávalók : 50 deka fagyasztott óriás garnéla, kevés zsiradék, egy csipetnyi őrölt gyömbérpor, vagy friss reszelt gyömbér, fél citrom leve, egy csipetnyi só, egy gerezd fokhagyma,… Tovább »

Juharszirupos-pekándiós briós, szív és csavartka

Mikor először találkoztam  a juharszirupos- pekándiós fonattal,  már tudtam, hogy ezt otthon el fogom készíteni, bár recept nem volt hozzá. Arra gondoltam, hogy egy vajas, citromos lágy kelt tésztából fogom elkészíteni . Több formát készítettem, a szív alakot Limara útmutatása alapján formáztam.  A briós belsejét is megtöltöttem a juharszirupos darált pekándióval így nagyon ízes lett…. Tovább »

Epres -túrós torta

Olyan régen nem készítettem és ettem édességet, ezért kevertem kavartam egy jó kis citromos túrókrémet, főztem-sűrítettem fagyasztott epret, és egy gyümölcstorta alaplapra amit piskótából sütöttem felhalmoztam a finomságokat. Nem lett túl mutatós de mennyei finomra sikerült 🙂 Hozzávalók a piskótatésztához : 5 egész tojás , 5 evőkanál porcukor, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor. A… Tovább »

Túrógombóc citromos édes tejföllel gluténmentesen, laktózmentesen

A családban mindhárman szeretjük a túrógombócot ám egyedül én nem bírom megenni a hagyományos tejtermékeket csak a laktózmenteseket. Így a hagyományosak mellett mindenből van otthon laktózmentes is, ezért ma ebből került feldolgozásra egy dobozzal és ha már laktózmentes akkor legyen gluténmentes is 🙂 Jó kis citromos édes tejfölt kevertem hozzá, szerintem isteni lett ! 🙂… Tovább »

Epres-túrókrémes pohárkrém maradékok felhasználásával

 Valami még hiányzott ebéd után, de nehéz és főleg időigényes dologba nem akartam keveredni. Tudtam, hogy van a hűtőben maradék – bontott mascarpone sajt, tejszín , laktózmentes túró, és pár szem eper ami épp végstádium előtti állapotban várta a sorsát. Így született meg ez a pohárkrém, ami finoman citromosra, frissítőre és gyümölcsösre sikeredett . Nem… Tovább »

Fanta -torta

Már egy ideje valami jó túrós-citromos édességen járt az eszem, aztán bevillant ez a fanta szelet nevű sütemény. Még soha nem készítettem, de barátnőm sokszor megsüti a kerti partikra. Arra gondoltam, hogy csatos tortaformába fogom megsütni, mert a tepsi-készletem vagy túl nagy vagy túl alacsony vagy túl kicsi ahhoz , hogy szép magas ámde bőséges… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!