Simone gasztroságai

Tagliatelle parmezános-szarvasgombás szósszal, pirított csirkemellel

Olaszos tésztát készítettem, kicsit a saját szájízünkre formálva. Túl gyakran nem készítek tésztaféleségeket, de ha igen, akkor igyekszem egy kis hússal feldúsítani 🙂 Saját termesztésű friss fűszerrel, részben toscan alapanyagokkal készítettem, erőteljes és karakteres ízek születtek. Hozzávalók : csirkemellfilé, tagliatelle tészta , parmezán sajt, búzaliszt, tej, zsiradék, só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű, szarvasgomba pép,… Tovább »

Zsenge vajbab főzelék rozmaringos csirkemell tokánnyal

Frissen szedett vajbabból készült ez a nagyon finom és gyors főzelék, amit glutén és laktózmentesen készítettem. Feltétként csirkemellből tokányt készítettem rozmaringgal, egy kevés kakukkfűvel és frissen őrölt négybors keverékével. Hozzávalók : metélt vajbab, egy kevéske friss kapor,  só, laktózmentes tejföl, rizsliszt , őrölt édesnemes pirospaprika, víz . A tokányhoz kettő egész csirkemell filé, zsiradék, só,… Tovább »

Toscan kalandozás kulináris élményekkel fűszerezve 4. rész

Vasárnap reggel. Nem sietős, mert ma itthon maradunk, pihenés, olvasás és fürdés a strand hatalmas medencéiben. Csokitacsi már koncertezik , anyaapareggelizni ment 😀 Tikkasztó meleg már reggel, a strand bejárata előtt kígyózó sor… csak remélni tudjuk, hogy nekünk mint szállóvendégeknek nem kell majd sort állni, mivel nincs külön átjárónk a területre. Kellemes meglepetésként és azt… Tovább »

Zsenge borsóleves csirkehússal, gluténmentesen

Imádom a frissen fejtett borsó illatát, ízét roppanós édességét . Levest főztem  csirkehússal, mert a család így kívánta, friss sárgarépával gazdagon,  frissen fejtett borsóval, gluténmentesen. Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 40 deka frissen fejtett borsó, egy fej friss főzőhagyma,kettő egész friss sárgarépa, egy nagy csokor friss petrezselyemzöld, egy mokkáskanálnyi porított vargánya ( ételízesítő helyett… Tovább »

Marengói csirke – 23. blogkóstoló

Első ízben veszek részt a blogkóstolón, amit ebben a fordulóban a szenhidratnelkul.blogspot.hu bloggere szervezett-rendezett. Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a jó kis játékra. A sorsolás úgy hozta, hogy a   Böbe konyhája blogról kell választanom egy ételt amit meg kell főzni az eredeti recept alapján. Nem volt könnyű a választás, mert sok finomság található a blogon, de aztán hosszas… Tovább »

Mustáros-sajtos csirkemell

Csirkemellfilét készítettem és hogy ne akadjon meg a torkunkon 😀 készítettem rá egy igencsak kedvemre való pikáns ízű sajtos-tejszínes- mustáros fedést , amitől igazán szaftos lett, és az íze sem volt elhanyagolható. Mindemellett  glutén és laktózmentes is lett, így diétába is kiválóan beilleszthető étel. Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 2,5-3 dl laktózmentes tejszín, 25… Tovább »

Baconszalonnába tekert csirkemellfalatok zöldségágyon

Ha nincs időd főzni ám mégis finomat akarsz tálalni és enni, akkor ezt neked találták ki 🙂 Finom -vékony baconszalonna- szeletekbe tekert csirkemell falatkák édesburgonya  , burgonya és paradicsom ágyon egybe sütve, kakukkfűvel és rozmaringgal szórva puhára és szaftosra sütve . Hozzávalók : csirkemell filé, baconszalonna szeletek , zsiradék, himalája só, rozmaring, kakukkfű, őrölt fehér… Tovább »

Tavaszi csirkeleves

Valahogy nem akar idén tavasz lenni. Nyersesség van a levegőben, hideg szelek fújnak én bevallom ilyenkor nagyon jólesik egy forró raguleves. Csirkemellből, sok zöldséggel gazdagítva forrón illatosan készült a tavaszi csirkelevesem. Hozzávalók : 1 egész filézett csirkemell, egy fej vöröshagyma, 30 deka gomba, egy kisebb fej brokkoli, egy egész sárgarépa, porított vargányapor ( ételízesítő helyett… Tovább »

Tejszínes tavaszi csirkeleves snidlinggel

Annyira szeretem ezeket a gyorsan elkészülő finom selymes leveseket, forrón gőzölgőn. Valahogy nekem még hűvös ez a március -eleji idő, jólesik egy forró leves , kellemesen átmelegít és jobban viselem a hűvösebb időszakokat 🙂 Ez a leves tényleg gyors és nagyon egyszerű, ajánlom mindazoknak akik nem akarnak sokat bíbelődni . Gluténmentes, laktózmentes étrendbe és diétába… Tovább »

Gombás- kakukkfüves csirkeragu leves sajtgaluskával

A ragulevesek egyik legfinomabbika ez a leves, amit csirkemellből, sok gombával, friss kakukkfűvel és ínycsiklandó sajtgaluskákkal dúsítottam. A leves olyan tartalmas, hogy egytálételként is megállja a helyét, de én a biztonság kedvéért sütöttem mellé egy finom túrós-meggyes batyut. Hozzávalók : kettő filézett csirkemell, egy közepes fej vöröshagyma, egy közepes sárgarépa, 40 deka csiperkegomba, egy mokkáskanálnyi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!