Simone gasztroságai

Jeruzsálemi kalács – Babka – ezt süsd meg Húsvétra!

Angliában élő kedves ismerősünk, Kati ajánlotta ezt a csodás kalácsot. Eredeti zsidó recept szerinti, amit a Londonban élő Dana osztott meg velem, Kati fordításában. Ezúton is hálás köszönet ezért a kiváló receptért Danának és Katinak ! Ha húsvéti kalácsot terveztél sütni, ez mindenképp megér egy próbát. Hozzávalók: 50 dkg liszt , 1 csomag instant élesztő… Tovább »

Aszalt szilvás csíkos kelt kuglóf

Ha már gluténmentes készült, akkor naná, hogy búzaliszteset is sütöttem 😀 a csíkok maradtak, az ízvilág egy őszies hangulat lett aszalt szilvával, egy leheletnyi fahéjjal, csokiöntéssel ami egy kicsit bohókásra sikeredett 🙂 Hozzávalók: 50 deka liszt, 18-20 deka margarin, 3 deka élesztő, 1,5 dl langyos tej, kettő citrom reszelt héja, 1 egész tojás, 3 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!