Simone gasztroságai

Gluténmentes citromos süti ribizlilekvárral

Gyors kevert tészta , ezúttal gluténmentesen sok sok ribizlilekvárral és egy délutáni latte macchiatoval a húsvéti húsok és sonkák  után  😀 A ribizlilekvár magmentes, sokorópátkai kézműves termék , fantasztikusan harmonikus ízekkel, savakkal . Hozzávalók: 40 deka gluténmentes sütikhez való lisztkeverék, 15 deka puha teavaj, 4 egész tojás, egy teáskanálnyi sütőpor, 15 deka cukor, egy evőkanálnyi… Tovább »

Tiramisu pohárkrém

Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult ami lett is volna ha kivárjuk a megfelelő időt dermedésig 🙂 De hát az ember gyarló és nem vár. Aztán mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut 😀 Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is… Tovább »

Créme Brulée a fenséges krémes desszert

Volt már próbálkozásom ezzel a mennyei desszerttel.. de megvallom kudarcba fulladt. Egy közismert tévés hölgy  receptjét készítettem el de nem volt az igazi. Aztán sokáig nem is volt kedvem megcsinálni mert féltem, hogy kudarc lesz a vége megint. Több  videót is megnéztem , mégis mi a titka annak, hogy olyan selymesen lágy krém születhessen mint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!