Ha megkérdezi valaki, hogy mi volt gyerekkoromban a kedvenc ételem, ez jut legelőször az eszembe. Az étel alapja egy édes kelt tészta, ami gyakorlatilag a gőzben fő meg. Készítik töltve, vagy magában. Mikor Jolán mama készítette, mind a négy unokája körülötte lábatlankodott és várta, mikor szedi ki az első gombócokat a fazékból. Sokszor elkészítettem már… Tovább »
Gőzgombóc, avagy germknödel Jolán mama receptje alapján
Ha megkérdezi valaki, hogy mi volt gyerekkoromban a kedvenc ételem, ez jut legelőször az eszembe. Az étel alapja egy édes kelt tészta, ami gyakorlatilag a gőzben fő meg. Készítik töltve, vagy magában. Mikor Jolán mama készítette, mind a négy unokája körülötte lábatlankodott és várta, mikor szedi ki az első gombócokat a fazékból. Sokszor elkészítettem már… Tovább »

Régóta fájt már a fogam erre a puha és nagyon illatos, finom sütire, amit meg is sütöttem glutén és cukormentesen. Annyira jól passzolt a délutáni kávéhoz és vendégváró falatoknak sem volt utolsó 🙂 Nem is tudom mért vártam ennyit az elkészítésével, hisz végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető süti. Hozzávalók : 4 darab egész tojás, 20 deka…
Glutén és cukormentes kuglófot sütöttem, Az eredmény minden képzeletemet felülmúlta, egy pillekönnyű szép magas kuglóf született, nagyon harmonikus ízzel. Hozzávalók :5 egész tojás, kb 15 deka eritritol ( ki mennyire szereti édesen ) , 1 csomag sütőpor, 25 deka schaar sütikhez való gluténmentes liszt, 1-1,5 dl puha zsír ( az eredeti recept szerint olaj,…
Az elmúlt időszakban minimálisra csökkent az alkotási kedvem, persze minden nap főztem de semmi említésre méltó nem kerekedett ki belőle 😀 Vasárnap is csak egy gyors és egyszerű sült csirke készült, aztán úgy gondoltam, hogy mivel úgyis forró a sütő, hát dagasszon be a gép egy kuglófnak való tésztát. Mivel Eszter imádja a fahéjat így…
A dán kuglóf receptjét felhasználva sütöttem meg ezt a nagyon finom kuglófot, apró változtatásokkal . Nagyon egyszerű elkészíteni, jó kis szaftos tésztája van . Egy délutáni kávé mellé telitalálat 🙂 Hozzávalók : 5 egész tojás, 25 deka barna cukor, 1 csomag sütőpor, 25 deka liszt, 1-1,5 dl puha zsír , 1 dl langyos víz, kettő…
Az eredeti recept Balatonalmádiból való, a Szabó pékség dán kuglóf receptje szerinti . Kedves barátaink élnek Almádiban és Tőlük, még tavaly nyáron hallottam, micsoda finomságok készülnek a Szabó pékségben. Így megbízva a receptben elkészítettem ezt a csodás finomságot. Nem csalódtam, gyönyörű és nagyon finom kuglóf sült. Hozzávalók : 5 egész tojás, 25 deka barna cukor,…
A baklava egy édes, mézes süteményféle , számos közép-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. Rétestészta alapú, darált magvakkal szórt és mézes – cukorszirupos öntettel locsolt szeletek, aki már kóstolta azt rabul ejtette ebben egészen biztos vagyok. Törökországi utazások alkalmával nem volt olyan nap de napszak sem, hogy ne vettünk volna a baklavákból akár egy kávé…
Gyerekkoromban ez volt a kedvenc sütim . Úgy hívtam, hogy bokszos-doboz, mert pont akkorák és olyanok voltak, mint akkoriban a cipőkrémes dobozok 🙂 Domán Edina receptje szerint készült annyi változtatással, hogy a darált dióhoz darált mandula is került a tésztába. Köszönöm ! Hozzávalók: a tésztához: 2 egész tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált…