Simone gasztroságai

Vargányagombás édesburgonya krémleves pirított -sajtos kenyérszelettel

Sokszor készítek édesburgonyás ételeket . Eddig még mindig csak a sárga húsú fajtákba botlottam bele, de régóta ki szerettem volna próbálni a fehér húsú fajták valamelyikét. A véletlen úgy hozta, hogy sikerült beszereznem a lilás héjú ám fehér húsú,  kissé mogyoróízbe hajló Emmur fajtát. Krémlevest főztem belőle szárított vargányával selymeset-és nagyon intenzív ízűt amihez pirított… Tovább »

Édesburgonyás kenyér gluténmentes változatban

Akárki akármit mond, azért a kenyér -az IGAZI, az tud hiányozni az ember lányának, de mit tegyen ha gluténérzékeny? Hát süt magának másolatot ha már a család jóízűen falatozza a búzalisztes házi sütésűt 🙂  Maradt annyi édesburgonya, hogy a gluténmentes változatot is kipróbáljam vele, hát katarzis- ízorgia- elgyengülés…. Hozzávalók : 25 deka Glutenix falusi fehér… Tovább »

Édesburgonyás félbarna kenyér vaslábasban sütve

Kísérleti példány született, de már akkor beleszerettem amikor levettem a vaslábas tetejét 🙂  Ma édesburgonyás napom volt, először a saját gluténmentes változatomat sütöttem meg, majd utána bedagasztottam egy hagyományos lisztből készült tésztát. Ezt a kenyeret este egy szülinapi partin fogják elfogyasztani. Szerintem szeretni fogják 🙂 Hozzávalók : 40 deka BL 112 liszt, 25 deka öregtészta-(… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!