Van nekünk egy Klári nénink aki évek óta visszatérő vásárlónk és már már mondhatjuk, hogy baráti kapcsolatban állunk. Aztán ahogy telt múlt az idő, kiderült, hogy az általános iskolai osztályfőnököm iskolatársa volt és mai napig legjobb barátnője. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekünk ebből a csicseriborsós ételből , még langyos pirítóssal és reszelt… Tovább »
Csicseriborsó aszalt paradicsommal Klári néni receptje alapján
Van nekünk egy Klári nénink aki évek óta visszatérő vásárlónk és már már mondhatjuk, hogy baráti kapcsolatban állunk. Aztán ahogy telt múlt az idő, kiderült, hogy az általános iskolai osztályfőnököm iskolatársa volt és mai napig legjobb barátnője. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekünk ebből a csicseriborsós ételből , még langyos pirítóssal és reszelt… Tovább »

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel . Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt. Hozzávalók: 2 egész érett avokádó, 15 deka garnéla, 2 kisebb paradicsom, 2-3 evőkanál majonéz, őrölt fehérbors, egy teáskanálnyi citromlé, egy kis gerezd pucolt fokhagyma, egy csipet só. A garnélákat kevés zsiradékon rózsaszínűre pirítottam, sóztam belereszeltem a…
Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Hozzávalók: 1 darab cipó, legalább 20 deka sajt- én goudát használtam- 10 deka házi vaj ( vagy teavaj), 2 gerezd fokhagyma, só, 2 szál újhagyma, snidling, olivaolaj…