Simone gasztroságai

Meggyes rétes “lusta” módon

Ne kövezzetek meg de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest mint a húzottat. Elkészíteni is és enni is. Igaz kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony mint a húzotté de számomra ez lett az ideális rétes , általában túrós és meggyes töltelékkel készítem de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy… Tovább »

Szőlős-túrós pite

Mostanában valahogy nagy népszerűségnek örvendenek nálunk a gyümölcsös piték. Uzsonnára, vagy a délutáni kávézáshoz tökéletes finomság. Maradt meg néhány fürt szőlő így felhasználtam egy kis túróval kiegészítve egy igazán tökéletes pitéhez 🙂 Hozzávalók : 40 deka liszt, egy csomag sütőpor, 4 evőkanál barna cukor, kettő egész tojás, egy evőkanál puha zsír, vagy másfél evőkanálnyi puha… Tovább »

Diós-fahéjas kelt csíkos kuglóf

Az elmúlt időszakban minimálisra csökkent az alkotási kedvem, persze minden nap főztem de semmi említésre méltó nem kerekedett ki belőle 😀  Vasárnap is csak egy gyors és egyszerű sült csirke készült, aztán úgy gondoltam, hogy mivel úgyis forró a sütő, hát dagasszon be a gép egy kuglófnak való tésztát. Mivel Eszter imádja a fahéjat így… Tovább »

Meggyes -pisztáciás süti paleo változatban

Arra gondoltam, hogy készítek egy kevert meggyes sütit , a búzalisztet kihagyom, és paleos alapanyagokkal megpótolom aztán lesz ami lesz:) Darált mandulát és lenmaglisztet használtam fel, durvára vágott pisztáciával és meggyel bolondítottam, eritrittel édesítettem és olyan sikere lett, hogy a sütiket nem nagyon kedvelő barátunk kétszer is vett belőle 🙂 Hát mi ez, ha nem… Tovább »

Sodrott cseresznyés-mandulás rétes

Nagyon szeretjük ezt a fajta rétest, mondjuk lehet , hogy megköveznek érte, de én jobban kedvelem mint a nyújtottat. Elkészíteni sem bonyolult, jó vékonyra ki lehet sodorni a tésztát, és tetszés szerint tölthetjük bármivel amit kedvel a család. Friss cseresznyét vásároltam , kimagoztuk és bőven használtam a töltelékbe sok fahéjjal, darált mandulával egy kevés barna… Tovább »

Meggyes pite

Meggymániás vagyok. Szeretem frissen, sütve, főzve, fahéjasan, mandulával, krémekbe rejtve, rumosan, konyakosan, mindenhogyan …:D Most darált mogyorósan és fahéjasan készült, egy jó kis édes tésztában piteformában sütve, némi karácsonyi hangulattal. Hozzávalók : A tésztához : kettő egész tojás, 3 evőkanál natúr joghurt, kettő  evőkanálnyi zsír, 2,5- 3 bögre liszt, kettő kanál cukor, egy teáskanálnyi fahéj,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!