Simone gasztroságai

Burgonyás lángos fokhagymával, tejföllel, sajttal

Gulyáslevest főztem és azon tanakodtunk, hogy mi készüljön mellé. Lángos mellett döntöttünk , mondjuk jó régen nem is készítettem, csak a tepsis változatot. Ez a mostani viszont annyira finom lett, hogy dokumentálni kell, Eszter azt mondta, hogy ilyen finomat még sehol nem evett 🙂 Szépen felhólyagosodott sülés közben, ahol kellett ott ropogós lett, a szélei… Tovább »

Zsenge vajbab főzelék rozmaringos csirkemell tokánnyal

Frissen szedett vajbabból készült ez a nagyon finom és gyors főzelék, amit glutén és laktózmentesen készítettem. Feltétként csirkemellből tokányt készítettem rozmaringgal, egy kevés kakukkfűvel és frissen őrölt négybors keverékével. Hozzávalók : metélt vajbab, egy kevéske friss kapor,  só, laktózmentes tejföl, rizsliszt , őrölt édesnemes pirospaprika, víz . A tokányhoz kettő egész csirkemell filé, zsiradék, só,… Tovább »

Fokhagymás pecsenyehús

Hazahoztam a friss sertéshúsokat, és a comb annyira gyönyörű volt, hogy muszáj volt lekanyarintani belőle pár szeletet és natúron fokhagymával és durvára őrölt borssal meghintve puhára ízesre sütni. Nagymama készítette így disznóvágások alkalmával amit a férfiak kenyérrel és valamilyen  savanyúsággal ettek, míg a többi fogás el nem készült. Gyorsan kész van és szerintem mennyei étel. … Tovább »

Tarjaszelet zöldfűszeres vajjal, rozmaringos steakburgonyával

Szeretem a szaftos puha ám zsiradékkal kissé átszőtt húsokat. A tarja pont megfelel ezeknek a kívánalmaimnak 🙂 Kevés zsiradékon finoman fűszereztem, és sütöttem puhára, majd hozzáadtam a kedvenc fűszereimmel készült fűszervajat , illatos és pikáns ízű husit kaptam. A burgonyákat is megfűszereztem, de nem sok fűszert használva, csak épp egy kis szórással, hogy ne legyen… Tovább »

Gyömbéres-fokhagymás koktél garnélarákok pirítóson

Szeretjük a tenger gyümölcseit . A garnélát meg kiváltképp . Most előételnek készítettem sok gyömbérrel, sok fokhagymával és egy finoman eltalált tejszínes sűrítéssel,  pirított gyökérkenyér szeletekre tálalva. Előételnek vagy vacsorának telitalálat. Hozzávalók :  50 deka koktél garnéla ( fagyasztott), friss gyömbér , 3 gerezd fokhagyma, durvára őrölt bors, 1 dl tejszín , rizsliszt ( vagy… Tovább »

Cseréptálban sült egész csirke

Úgy vagyok a sült csirkével, hogy álmomból felébresztve is bevállalnám 🙂 Kiváltképp ha egészben sül omlósra , ehhez a cseréptál nagyon jó segítőnk. Beáztatom fél-egy óra hosszát a tetejét és az alját is, így sütöm meg benne a finomra fűszerezett egész csirkét. Hozzávalók : 1 egész csirke, himalája só,majoranna, fokhagymás  szárnyas fűszersó, zsiradék. A cseréptál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!