Simone gasztroságai

Fokhagymával sült bőrös sertéscomb

Mikor megláttam a hentespultban nem haboztam sokáig, kettő szép vastag – benne a csont- szeletet a kosaramba is tettem. Finoman fűszerezve , fokhagymakarikákkal borítva omlósra- puhára sütöttem pataki tálban. Burgonyapürét készítettem mellé és csemege uborkát kínáltam hozzá. Igazi klasszikus , amolyan bármikormegtudomenni hús sült 🙂 A bőre pedig finom ropogós lett 😉 Nagyon nem is… Tovább »

Sörös-fokhagymás csirke

Formás, kívánatos grillcsirkét vettem, de az időm úgy hozta, hogy egy kevés időt a fagyasztómban csücsült. Aztán kigondoltam, mi legyen vele és pataki tálban fokhagymásan , majorannával sörben sütve és locsolva omlósra sütöttem. Köretként csak egy friss salátát készítettem mellé. Hozzávalók : egy egész grillcsirke, himalája só, fokhagyma, majoranna, rozmaring,1,5 dl sör. A csirkét besózzuk,… Tovább »

Mustáros – fokhagymás tarjaszeletek friss kenyérszeleten ahogy nagyapám szerette :)

Reggel kivettem 6 szép darab tarjaszeletet, sóztam, átkentem mustárral , fokhagymát szeltem rá, finoman befűszereztem és hűtőbe tettem. A napi munka után délután sütöttem és sokat gondolkoztam mi legyen mellé a köret. Aztán eszembe jutott egy kép a régmúltból, ahogy nagyapám szerette, ölbe véve, szépen lekanyarintott kenyérszelettel amire a forró tarjaszelet rádobta , kisbicskáját elővette… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!