Simone gasztroságai

Meggyes rétes “lusta” módon

Ne kövezzetek meg de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest mint a húzottat. Elkészíteni is és enni is. Igaz kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony mint a húzotté de számomra ez lett az ideális rétes , általában túrós és meggyes töltelékkel készítem de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy… Tovább »

Fejtett bableves lóbabból

Első találkozásunk a lóbabbal pozitívan alakult. Csodaszép friss lóbab hüvelyeket kaptam, amiket kifejtve egészséges zsenge babszemeket kaptam. Arra gondoltam, hogy levest főzök belőle, sárga  színű és hagyományos sárgarépával, csipedővel. A különlegesen finom ízű babból nagyszerű leves született. Hozzávalók : Friss fejtett lóbab 25-30 dekányi, kettő sárga színű  sárgarépa, egy nagyobb narancssárga színű  sárgarépa, egy nagy… Tovább »

Lecsó, ahogy én szeretem

Ezerféle elkészítési lehetőség, mert a lecsót mindenki máshogy kedveli. Én sok sok tojással, jó húsos szalonnával csakis házi sertészsírral készítem, édesnemes őrölt pirospaprikával , jó forrón, friss kenyérrel vagy bucival …. már össze is futott a nyál a számban 😀 Hozzávalók : 4-5 vastag fehér húsú paprika , kettő jó húsos – leves paradicsom, kettő… Tovább »

Tojásos lecsó, ahogy én szeretem

Végtelenül egyszerű de annál inkább finom étel , nálam sok hagymával és sok tojással készül, némi szafttal az alján. Maradt meg 3 különböző színű kaliforniai paprika ezeket használtam fel a lecsó elkészítéséhez. Megvallom, én ilyen naturálisan szeretem, de van mikor pirítok a hagyma mellé szalonnát, vagy esetleg egy kis kolbászt . Most egy sima tojásos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!