Simone gasztroságai

Csirkemellel és fürjtojással töltött édesburgonya

A nagy karácsonyi falatozások után egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok.  Akár ebédre akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk. Hozzávalók: 2-3 egész ,közepes méretű édesburgonya, sült- filézett csirkemell, 4-5 darab fürjtojás – ha nincs akkor kettő közepes méretű… Tovább »

Édesburgonyás szárzeller krémleves fürjtojással

Erőt, energiát adó vitaminokkal teli melengető leves. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még azok is nekiállhatnak akik nem gyakorlott háziasszonyok. Gyorsan kész, nagyon aromás , simogatóan selymes állagú . Hozzávalók: szárzeller, édesburgonya, só, fehér bors , fél fej vöröshagyma, fürjtojás A szárzeller felét kockákra vágtam. Egy nagy méretű édesburgonyát megfeleztem , megpucoltam és kockáztam. A vöröshagyma… Tovább »

Húsos csontból főtt leves

A kényszer szülte ezt a levest , ugyanis véletlenül csontos tarját vettem ki a fagyasztóból … kicsontozás után készítettem egy levest is így egy alapanyagból kétféle étel készült. Levesbetétnek csak a csontról leszedett húst , zöldséget és főtt fürjtojást használtam. Hozzávalók : Húsos csont, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, friss petrezselyem zöldje, himalája só, fürjtojás A… Tovább »

A karácsonyi asztalra: Töltött, kötözött dagadó fürjtojással

Lehet, hogy még egy kicsit korai, de nekem már a karácsonyi menüsoron jár az eszem .  A töltött húsok szinte kötelezően az asztalra kerülnek ilyen-olyan formában, mindig más töltelékkel, vagy csak egyben sült hús formájában, akár hidegen vagy melegen salátával , vagy frissen sült ropogós házi kenyérrel. Most a dagadót egy sertésmájas- gombás töltelékkel töltöttem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!