Simone gasztroságai

Tavaszi csirkeleves

Valahogy nem akar idén tavasz lenni. Nyersesség van a levegőben, hideg szelek fújnak én bevallom ilyenkor nagyon jólesik egy forró raguleves. Csirkemellből, sok zöldséggel gazdagítva forrón illatosan készült a tavaszi csirkelevesem. Hozzávalók : 1 egész filézett csirkemell, egy fej vöröshagyma, 30 deka gomba, egy kisebb fej brokkoli, egy egész sárgarépa, porított vargányapor ( ételízesítő helyett… Tovább »

Sertéskaraj tejszínes gombaraguval laktózmentesen, gluténmentesen

Sajnos engem is elért ez a kora tavaszi torokfájás, így kicsit inaktívabb volt a konyhai tevékenységem. De enni muszáj, így elkészítettem egy gyors glutén és laktózmentes főételt, omlósra sült karajszelettel, sok sok csiperkegombával finom selymes tejszínes szósszal és aranyló hasábburgonyával. Hozzávalók: 6-8 szelet sertéskaraj, himalája só, őrölt fehérbors, zsiradék, rizsliszt, laktózmentes tejszín, 50 deka csiperkegomba,… Tovább »

Rácsos párnácska gombával-sajttal

Leveles tésztából készült ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam . Hozzávalók:  30 deka csiperkegomba, 2 kisebb fej vöröshagyma, őrölt bors, egy csipet őrölt pirospaprika,egy csipet kakukkfű, egy mokkáskanál porított vargánya- ételízesítő helyett- , himalája… Tovább »

Tavaszi csirkenyárs joghurtos-snidlinges mártással, fekete paradicsommal

Ki ne kedvelné a finom omlósra, ropogósra sült husifalatokat és zöldségeket nyársra húzva …? Egy kellemes kis fűszerezéssel, finom mártogatóssal nekem a kerti partik hangulatát idézi . Hozzávalók a nyárshoz : Csirkemell, vagy csirkecomb kockákra vágva, vöröshagyma cikkekre vágva , gombafej cikkekre vágva, szalonna felkockázva.A kockára vágott csirkemellet ízlés szerint fűszersóval és fehér borssal ízesítettem,… Tovább »

Gombás- kakukkfüves csirkeragu leves sajtgaluskával

A ragulevesek egyik legfinomabbika ez a leves, amit csirkemellből, sok gombával, friss kakukkfűvel és ínycsiklandó sajtgaluskákkal dúsítottam. A leves olyan tartalmas, hogy egytálételként is megállja a helyét, de én a biztonság kedvéért sütöttem mellé egy finom túrós-meggyes batyut. Hozzávalók : kettő filézett csirkemell, egy közepes fej vöröshagyma, egy közepes sárgarépa, 40 deka csiperkegomba, egy mokkáskanálnyi… Tovább »

Szűzpecsenye bacon ágyon, gombával és édesburgonyás pürével

Ha szűzpecsenyét készítek, általában a gombás variációt részesíti a család előnyben, ez most sem alakult másképp. Aztán mivel a sertésszűz nagyon jól működik a baconszalonnával, ez sem maradt ki, a köret pedig nem is volt kérdés, sok édesburgonyával püré készült mellé. Hozzávalók : 1 egész sertés szűzpecsenye, himalája só, őrölt bors, zsiradék, 40 deka csiperkegomba,,… Tovább »

Tárkonyos sertésragu leves

Szinte már egytálétel, annyira gazdag és laktató ez a leves, sok hússal és zöldségekkel készült, egy darabka tárkonnyal, csak az íze kedvéért 🙂  Hozzávalók : 50 deka sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, őrölt fehérbors, őrölt kömény, friss tárkony, késhegynyi porított vargánya ételízesítő helyett, két maréknyi zöldborsó, kettő nagyobb burgonya, 1 közepes sárgarépa, 20 deka… Tovább »

Gombás-tejszínes csirkemell burgonyachipssel

Ebben semmi extra, de annyira finom, hogy  folyamatos ismétlést kíván 🙂 Hol rizzsel, hol chipssel, szeletelve vagy egyben sütve jó sok gombával és selymes tejszínes mártásban… nekem bármikor jöhet 🙂 Hozzávalók : 2 egész filézett csirkemell, 40 deka csiperkegomba, 2 fej közepes vöröshagyma, őrölt bors, himalája só, porított vargánya ( ételízesítő helyett ) ,1- 1,5… Tovább »

Sertéskaraj sajtos-tejszínes-gombás szósszal, basmati rizzsel

Reggelire gombaszószt készítettem melegszendvicshez és maradt ki valamennyi gomba. A karaj adott volt, gyorsan benéztem a hűtőbe , a gouda elhanyagolva érezte magát, a tejszín meg kellett ahhoz, hogy egy jó kis szaft képződjön így összedolgoztattam őket és egy mennyei vacsora lett belőlük. Basmati rizst készítettem mellé. Hozzávalók : 6 szelet karaj- csont nélkül-, himalája… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!