Simone gasztroságai

Sajtos rúd kovásszal ropogósan

Gyengéim közé tartozik a jó ropogós sajtos rúd… nem lehet abbahagyni , ugye? Biztosan nem vagyok ezzel egyedül. Sokféle receptet kipróbáltam már , de mindig a saját ,nagymamától örökölt mellett kötöttem ki. Most élesztő helyett kovászt tettem a tésztához . Hozzávalók a tésztához : 50 deka liszt, 15 deka zsír- sertés vagy libazsír-, egy egész… Tovább »

Vendégváró all in pogácsa

Kedves vendégeket vártunk délutánra, így a finom kávé mellé egy pogácsát gondoltam ki, de olyanra amiben minden van amit szerethetünk 🙂 Tepertőkrém, ízletes gouda sajt és három mag keveréke egy pogácsába “sűrítve ” azt kell mondjam, mindent vitt 🙂 Az alaptészta a tepertős sajtos pogácsáé lett, de pluszban magokkal szórva készítettem . Kétszer hajtogattam, csodás… Tovább »

Gouda sajtos- zöldhagymás csónakok

A sós kalács alaprecept tésztájából készítettem a sajtos csónakokat, bármilyen leves mellé kiváló sósság 🙂 Mi nagyon rájártunk, még langyosan elfogyott Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás A csónakok töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!