Friss , ropogós -szinte még melegen kivesz egyet az ember lánya a tepsiből mert annyira kívánatos. Puha belsejű és körbe szépen letekerhető a külső részen éppen annyira roppanós amilyennek lennie kell. Én így szeretem a kakaós csigát. Régi recept és leírás alapján készítem, egyszer meghajtogatva . Hozzávalók : 60 deka búzaliszt, kb 2,5 dl tej,… Tovább »
Nagyi kakaós csigája
Friss , ropogós -szinte még melegen kivesz egyet az ember lánya a tepsiből mert annyira kívánatos. Puha belsejű és körbe szépen letekerhető a külső részen éppen annyira roppanós amilyennek lennie kell. Én így szeretem a kakaós csigát. Régi recept és leírás alapján készítem, egyszer meghajtogatva . Hozzávalók : 60 deka búzaliszt, kb 2,5 dl tej,… Tovább »

Ha hétvége akkor pogácsasütés 🙂 Kedves vendégeket vártam, gondoltam meglepem őket egy igazán finom, magvas- sajtos pogácsával. Kétszer hajtogattam, csodás leveles lett a végeredmény. Hozzávalók : 50 deka liszt, 10 deka magkeverék ( fenyőmag-tökmag-napraforgómag ), 3 egész tojás, egy tojás sárgája, 25 deka tejföl, 3 evőkanál puha zsír a tésztába dolgozva, kettő a lekenéshez, 10-15…
A bulik és a baráti összejövetelek fontos kelléke a pogácsa nálunk. Sokszor és sokféle készült már, ez most egy háromszor hajtogatott kelt leveles tésztából szaggatott bátran sajtozott finomság lett . Elkészülhet rúd formájában is, magokkal megszórva is, ki hogy szereti. A háromszori hajtogatás kicsit soknak tűnhet de cserébe olyan leveles és pihekönnyű tésztát kapunk, hogy…