 A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »
                A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »                
            Dürüm csirkehúsból
 A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »
                A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »                
            
 Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan .. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi ! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá…
                Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan .. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi ! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá…  Megint úgy jártam, hogy egy morzsa kenyerünk nem maradt, így este álltam neki a kenyérsütésnek, felhasználva a megmaradt főtt burgonyát.Gyerekkorom egyik kedvenc kenyere volt a burgonyás kenyér 🙂  Puha bélzetű, mennyeien ropogós héjú nagyon finom kenyeret sütöttem, mindenféle adalékanyag mellőzésével. Bátorítok mindenkit, süssön otthon kenyeret, utánozhatatlan ízű, és az öröm, hogy saját sütésű kenyeret tehetsz…
                Megint úgy jártam, hogy egy morzsa kenyerünk nem maradt, így este álltam neki a kenyérsütésnek, felhasználva a megmaradt főtt burgonyát.Gyerekkorom egyik kedvenc kenyere volt a burgonyás kenyér 🙂  Puha bélzetű, mennyeien ropogós héjú nagyon finom kenyeret sütöttem, mindenféle adalékanyag mellőzésével. Bátorítok mindenkit, süssön otthon kenyeret, utánozhatatlan ízű, és az öröm, hogy saját sütésű kenyeret tehetsz…  Ezt a receptet Melindától kaptam, gyerekkorunk kiflijét idézi, igazi ropogóshéjú, körbe letekerhető, tartalmas péksütemény. Tegnap este álltam neki az elkészítésének, reggelre egy darab maradt belőle…. 🙂 Elkészítése egyszerű, a végeredmény önmagáért beszél és garantáltan maradandó élményeket ad 🙂Hozzávalók : 35 deka tönkölyliszt, 2,5 dl tej, 2,5 deka élesztő, egy teáskanál cukor vagy méz az élesztő…
                Ezt a receptet Melindától kaptam, gyerekkorunk kiflijét idézi, igazi ropogóshéjú, körbe letekerhető, tartalmas péksütemény. Tegnap este álltam neki az elkészítésének, reggelre egy darab maradt belőle…. 🙂 Elkészítése egyszerű, a végeredmény önmagáért beszél és garantáltan maradandó élményeket ad 🙂Hozzávalók : 35 deka tönkölyliszt, 2,5 dl tej, 2,5 deka élesztő, egy teáskanál cukor vagy méz az élesztő…  Maradt meg csirkemáj így a vasárnapi levesbe ezúttal nem tészta hanem májgaluska készült. Ritkán készítek, igazából nem is értem miért, hisz gyorsan elkészül és semmi bonyolult nincs benne. Kevés húsos csontból és egy pulykanyakból főztem a levest, így nem lett erős , karakteres de mégis kellően kielégítette a vasárnapi húsleves fogalmát 🙂 A májgaluska pedig…
                Maradt meg csirkemáj így a vasárnapi levesbe ezúttal nem tészta hanem májgaluska készült. Ritkán készítek, igazából nem is értem miért, hisz gyorsan elkészül és semmi bonyolult nincs benne. Kevés húsos csontból és egy pulykanyakból főztem a levest, így nem lett erős , karakteres de mégis kellően kielégítette a vasárnapi húsleves fogalmát 🙂 A májgaluska pedig… 