Simone gasztroságai

Kovászos kenyerek vírusidőszakban

Jó hosszú ideje nem írtam bejegyzést, részint mert azt éreztem, hogy egy kicsit jót fog tenni ha pihentetem a blogot, meg valahogy az ihlet is elfogyott na nem mintha nem sütöttem- főztem volna. Az elmúlt időszakban újra előtérbe került a kovászolás, Malvint a kovászomat újra teremtettem , bekapcsolódtam  Szabi a pék  karanténkovászolásába, kovászos csodák sütésébe… Tovább »

Félbarna házikenyér ropogós-illatosan

Mostanában ritkábban sütök búzalisztes házi kenyeret, gluténérzékenységem okán de tegnap bedagasztottam  egy veknit . Illatos, ropogós és kívánatos lett, igazi piknikhangulat lett rajtam úrrá, sütöttem mellé angolszalonnát és húsos szalonnát, egy kevés lilahagymát szeltem hozzá és élveztem az illatokat és a látványt. Hozzávalók : 20 deka öregtészta ( elkészítése a ” kovászoljuk ” kategóriánál olvasható… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!