Simone gasztroságai

Jeruzsálemi kalács – Babka – ezt süsd meg Húsvétra!

Angliában élő kedves ismerősünk, Kati ajánlotta ezt a csodás kalácsot. Eredeti zsidó recept szerinti, amit a Londonban élő Dana osztott meg velem, Kati fordításában. Ezúton is hálás köszönet ezért a kiváló receptért Danának és Katinak ! Ha húsvéti kalácsot terveztél sütni, ez mindenképp megér egy próbát. Hozzávalók: 50 dkg liszt , 1 csomag instant élesztő… Tovább »

Citromos kuglóf a húsvéti asztalra

Aki nem akar kaláccsal próbálkozni az ünnepekre, annak meleg szívvel ajánlom ezt a kuglófot, nagyon citromosan, finoman márványozottan akár magában vagy lekvárral egy  délutáni desszertként. Egyszerű elkészíteni, a siker pedig garantált. Hozzávalók : 7 egész tojás, 25 deka barna cukor, 1 csomag sütőpor, 25-30 deka liszt, 1-1,5 dl puha zsír , 1 dl langyos víz,… Tovább »

Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Húsvéti ünnepekre a finom sonka mellé ajánlom. Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!