Simone gasztroságai

Igazi kovászos kenyér

Mai rozskovászosom Malvinnal aki ma bivalyerős volt 😆 Malvin az én saját nevelésű természetes kovászom , akit hónapok óta etetgetek, és sütöm vele a kenyereket . A természetes kovász neveléséhez bővebb információ itt :https://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/21/kovasz-es-oregteszta-keszitese/ Hozzávalók a kenyérhez : 40 deka fehér búzaliszt, 20 deka rozskovász , 10 deka világos rozsliszt, 5 deka rétesliszt , langyos… Tovább »

Piskótatekercs gluténmentesen, levendulazselével, friss eperlekvárral töltve

Egy nagyon kedves barátomtól -Ágitól – fantasztikus levendulazselét kaptam pár hete. Már nagyon szerettem volna süteményre kenni, de semmi bonyolultat nem akartam így piskótatekercset készítettem anyukám friss eperlekvárjával és egy vékony réteg levendula zselével. Illatos és ínycsiklandó desszertet kaptam, és nagyon örültem neki, hogy a gluténmentes piskótám ilyen fincsire és szépre sikerült 🙂 Hozzávalók :… Tovább »

Vajas keksz ibolyaszirmokkal

Rengeteg illatos ibolya nyílik az udvarunkban és már egy ideje motoszkált bennem, hogy kandírozni kellene belőle, vagy belesütni valami jó kis kekszbe. Így azt találtam ki, hogy a skót vajas keksz alaptésztájába teszek késsel átvágott szirmokat, és a szórásához vaníliacukros befőzőcukorba forgatott szirmokat használok fel. Illatos, omlós kekszek sültek . Hozzávalók : 20 deka teavaj… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!