Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás- tejszínes – gombás- sajtos cuccot , a szafttal kellemesen átitatódott , a feltétektől igazán nyárias kis érzetem támadt annak ellenére, hogy kinn tomboltak a mínuszok. Kamillától – a Nyúl- loptam egy kis friss bazsalikomlevelet , azt… Tovább »
Mafalda tészta garnélával, gombával
Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás- tejszínes – gombás- sajtos cuccot , a szafttal kellemesen átitatódott , a feltétektől igazán nyárias kis érzetem támadt annak ellenére, hogy kinn tomboltak a mínuszok. Kamillától – a Nyúl- loptam egy kis friss bazsalikomlevelet , azt… Tovább »

Életemben először Olaszországban , San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Épp vásár volt a városka főterén mikor többedszer ott jártunk, rögtön be is szippantott bennünket a vásári forgatag szó szerint 😀 Akkor…