Simone gasztroságai

A vadász ebédje: Gombás-vörösboros vadkacsamell magvas pirítóssal

Megkezdődött az őszi időszak és ezzel együtt a vadételek is beszivárognak a hétvégi ebédek kínálatába. Ünnepeken, Karácsonykor sem hiányzik az asztalunkról a vadétel, főként szárnyasok, de nagyvadak húsa is kedvelt a családban.  Csodaszép és friss vadkacsamell filét készítettem gombával, vörösboros szafttal, fokhagymásan és friss kakukkfűvel szórva, pirítóssal kínálva . Hozzávalók : vadkacsamell filé 4-6 darab… Tovább »

Kötözött pulykacomb

Szombaton kacsacombokat sütöttem, de mivel van a családban aki érrrthetetlen módon nem kedveli a kacsacombokat 😀 , ezért neki kötözött pulykacombot sütöttem. A youtube-on tanult kötözési technika szerint kötöztem meg a combot, amit előző este befűszereztem és a hűtőben hagytam kicsit összeérni az ízeket. Tölteléket nem tettem bele, de legközelebb biztosan készítek egy májas-tojásos tölteléket… Tovább »

Tagliatelle parmezános-szarvasgombás szósszal, pirított csirkemellel

Olaszos tésztát készítettem, kicsit a saját szájízünkre formálva. Túl gyakran nem készítek tésztaféleségeket, de ha igen, akkor igyekszem egy kis hússal feldúsítani 🙂 Saját termesztésű friss fűszerrel, részben toscan alapanyagokkal készítettem, erőteljes és karakteres ízek születtek. Hozzávalók : csirkemellfilé, tagliatelle tészta , parmezán sajt, búzaliszt, tej, zsiradék, só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű, szarvasgomba pép,… Tovább »

Pici húsos raguval, parmezánnal

A pici ( ejtsd pícsi ) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt vastagabb , kézzel hengerelt hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek, vaskos, hosszú formára igazítva. Jól illenek hozzá a szaftos raguk, bármilyen húsos raguval, de akár egy bazsalikomos-sajtos feltéttel, olivaolajjal átlocsolva is fogyasztható. Én most egy darált sertéshúsból, friss fűszerekkel és szárított keverékkel, sok… Tovább »

Zsenge vajbab főzelék rozmaringos csirkemell tokánnyal

Frissen szedett vajbabból készült ez a nagyon finom és gyors főzelék, amit glutén és laktózmentesen készítettem. Feltétként csirkemellből tokányt készítettem rozmaringgal, egy kevés kakukkfűvel és frissen őrölt négybors keverékével. Hozzávalók : metélt vajbab, egy kevéske friss kapor,  só, laktózmentes tejföl, rizsliszt , őrölt édesnemes pirospaprika, víz . A tokányhoz kettő egész csirkemell filé, zsiradék, só,… Tovább »

Baconszalonnába tekert csirkemellfalatok zöldségágyon

Ha nincs időd főzni ám mégis finomat akarsz tálalni és enni, akkor ezt neked találták ki 🙂 Finom -vékony baconszalonna- szeletekbe tekert csirkemell falatkák édesburgonya  , burgonya és paradicsom ágyon egybe sütve, kakukkfűvel és rozmaringgal szórva puhára és szaftosra sütve . Hozzávalók : csirkemell filé, baconszalonna szeletek , zsiradék, himalája só, rozmaring, kakukkfű, őrölt fehér… Tovább »

Gombás- kakukkfüves csirkeragu leves sajtgaluskával

A ragulevesek egyik legfinomabbika ez a leves, amit csirkemellből, sok gombával, friss kakukkfűvel és ínycsiklandó sajtgaluskákkal dúsítottam. A leves olyan tartalmas, hogy egytálételként is megállja a helyét, de én a biztonság kedvéért sütöttem mellé egy finom túrós-meggyes batyut. Hozzávalók : kettő filézett csirkemell, egy közepes fej vöröshagyma, egy közepes sárgarépa, 40 deka csiperkegomba, egy mokkáskanálnyi… Tovább »

Sült pulykacomb petrezselymes burgonyával és fokhagymás mártogatóssal

Volt egy szép bőrös- csontos felső pulykacombom itthon . A csontot benne hagytam és bőrösen- egészben jó fűszeresen libazsíron puhára sütöttem.  Hozzávalók : bőrös-csontos felső pulykacomb, himalája só, kakukkfű, rozmaring, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, zsiradék, a körethez burgonyák, friss petrezselyem zöldje, a mártogatóshoz majonéz, natúr joghurt , 1 gerezd fokhagyma. A húst sózzuk, a… Tovább »

Fácánmell finoman fűszerezve, pácolva, baconnal sütve

Ebben az időszakban nálunk a vadhúsok között első helyen a fácán áll. Aranyló húsleves, finom sültek készülnek belőle. Kettő fácán mellehúsát kifiléztem, fűszereztem-pácoltam, a többi részéből aranyló húslevest főztem. Hozzávalók : fácánok filézett mellehúsa, kakukkfű, borókabogyó, rozmaring, mustár, himalája só, zsiradék, baconszalonna. A gombamártáshoz csiperkegomba, egy fej közepes vöröshagyma,őrölt bors, himalája só és kakukkfű. A… Tovább »

Pácoljunk vadat ! Vaddisznó karaja és szűze olajos fűszeres pácban

Helyzeti előnyből indulva ebben az időszakban gyakran jutunk hozzá vadhúsokhoz, nagyvadakhoz és szárnyasokhoz egyaránt. A vadhúsok különleges ételek, rutinból nem is nagyon megy az elkészítés, hisz nem jutunk hozzá annyira gyakran és az ízek miatt nem mindegy hogyan készítjük el. A vaddisznó húsa alapjáraton  erős ízűnek számító hús, megengedett az erősebb fűszerezés a pácolás pedig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!