Simone gasztroságai

Jeruzsálemi kalács – Babka – ezt süsd meg Húsvétra!

Angliában élő kedves ismerősünk, Kati ajánlotta ezt a csodás kalácsot. Eredeti zsidó recept szerinti, amit a Londonban élő Dana osztott meg velem, Kati fordításában. Ezúton is hálás köszönet ezért a kiváló receptért Danának és Katinak ! Ha húsvéti kalácsot terveztél sütni, ez mindenképp megér egy próbát. Hozzávalók: 50 dkg liszt , 1 csomag instant élesztő… Tovább »

Mazsolás csíkos kalács

Vágytam egy puha foszlós kakaós kalácsra  reggelire egy kis vajjal, mézzel és tejeskávéval . A gondolatom tett követte, az eredmény pedig pontosan olyan lett amit elképzeltem. Egy apró hiba azonban belecsúszott, másnap reggelire a kalácsból már csak morzsa maradt 😀 Hozzávalók: 80 deka liszt, 10 deka teavaj, kettő citrom reszelt héja , 20 deka kristálycukor,… Tovább »

Kovászos csíkos kalács

Nagyon sok kovászom maradt , és napok óta a csíkos kalács járt a fejemben. Hogy milyen jó lenne reggelire vagy uzsonnára egy jó kis kávé mellé vajjal- lekvárral vagy mézzel eszegetni. A gondolatot tett követte és megszületett minden idők legfinomabb csíkos kelt kalácsa saját nevelésű természetes kovásszal.  Hozzávalók: 50 deka liszt, 17 deka aktív kovász,… Tovább »

Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Húsvéti ünnepekre a finom sonka mellé ajánlom. Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája… Tovább »

Sós kalács zöldhagymával és sajttal

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!