Megkezdődött az őszi időszak és ezzel együtt a vadételek is beszivárognak a hétvégi ebédek kínálatába. Ünnepeken, Karácsonykor sem hiányzik az asztalunkról a vadétel, főként szárnyasok, de nagyvadak húsa is kedvelt a családban. Csodaszép és friss vadkacsamell filét készítettem gombával, vörösboros szafttal, fokhagymásan és friss kakukkfűvel szórva, pirítóssal kínálva . Hozzávalók : vadkacsamell filé 4-6 darab… Tovább »
A vadász ebédje: Gombás-vörösboros vadkacsamell magvas pirítóssal
Megkezdődött az őszi időszak és ezzel együtt a vadételek is beszivárognak a hétvégi ebédek kínálatába. Ünnepeken, Karácsonykor sem hiányzik az asztalunkról a vadétel, főként szárnyasok, de nagyvadak húsa is kedvelt a családban. Csodaszép és friss vadkacsamell filét készítettem gombával, vörösboros szafttal, fokhagymásan és friss kakukkfűvel szórva, pirítóssal kínálva . Hozzávalók : vadkacsamell filé 4-6 darab… Tovább »

Ha szereted a gesztenyepürét és nem akarsz sokat vacakolni a desszerttel, akkor ezt Neked találták ki ! Percek alatt elkészíthető kanalaznivaló, hozzáadott cukor nélkül sok meggyel és tejszínnel. Igazi karácsonyi hangulata van 🙂 Hozzávalók : gesztenyemassza, magozott meggy, tejszín, vagy hulala, mascarpone sajt A gesztenyemasszát lereszeljük, a tejszínt kemény habbá mixereljük ha nem hulalát használunk…
Meggymániás vagyok. Szeretem frissen, sütve, főzve, fahéjasan, mandulával, krémekbe rejtve, rumosan, konyakosan, mindenhogyan …:D Most darált mogyorósan és fahéjasan készült, egy jó kis édes tésztában piteformában sütve, némi karácsonyi hangulattal. Hozzávalók : A tésztához : kettő egész tojás, 3 evőkanál natúr joghurt, kettő evőkanálnyi zsír, 2,5- 3 bögre liszt, kettő kanál cukor, egy teáskanálnyi fahéj,…