Simone gasztroságai

Créme Brulée a fenséges krémes desszert

Volt már próbálkozásom ezzel a mennyei desszerttel.. de megvallom kudarcba fulladt. Egy közismert tévés hölgy  receptjét készítettem el de nem volt az igazi. Aztán sokáig nem is volt kedvem megcsinálni mert féltem, hogy kudarc lesz a vége megint. Több  videót is megnéztem , mégis mi a titka annak, hogy olyan selymesen lágy krém születhessen mint… Tovább »

Panna cotta karamellel, vaníliával

Újabb variációban készült el a panna cotta, ezúttal színtiszta tejszínből, sok vaníliával és karamellöntettel . Annyira finom lett, hogy muszáj lesz újra és újra ismételni 🙂 Hozzávalók : 0,5 l tejszín, kettő evőkanál cukor, 8 g zselatin por – ez kb egy púpos evőkanálnyi adag, egy egész vanília rúd, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, karamellöntet…. Tovább »

Vaníliás krém selymes karamellöntettel

A nagy hőségre való tekintettel hideg édesség készült lágy és nagyon vaníliás krém formájában, ínycsiklandó karamellszósszal jó hidegre hűtve. Elronthatatlan, egyszerű és nagyon finom kanalaznivaló 🙂 Hozzávalók : 2,5 dl laktózmentes tej, 2,5 dl laktózmentes tejszín, 1 csomag vaníliás puding, 1 csomag Dr oetker finesse vaníliaaroma, cukor ízlés szerint. A karamellszószhoz: 25 deka kristálycukor, 5… Tovább »

Dán kuglóf

Az eredeti recept Balatonalmádiból való, a Szabó pékség dán kuglóf receptje szerinti . Kedves barátaink élnek Almádiban és Tőlük, még tavaly nyáron hallottam, micsoda finomságok készülnek a Szabó pékségben. Így megbízva a receptben elkészítettem ezt a csodás finomságot. Nem csalódtam, gyönyörű és nagyon finom kuglóf sült.  Hozzávalók : 5 egész tojás, 25 deka barna cukor,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!