Simone gasztroságai

Kovászos pizza kemencében sütve

Első próbálkozás volt kovászos tésztával pizzát sütni , a kis mobilkemencémben. A tésztarecept Szabi a pék alapreceptje szerinti, hűtőben érleltem 30 órán keresztül. A végeredményen magam is meglepődtem, pont olyan lett amit mindenhol keresek : ropogós aljú, hólyagos szélű és vékony tésztájú. A receptet és a kemencében sütést is szigorúan megtartjuk 🙂 Köszi Szabi !… Tovább »

Kemencés vaddisznósült

Fiatal vaddisznó friss karaja, szüze és combja került terítékre nálunk . Két nappal előtte finoman fűszereztem, pácoltam, majd kemencében omlósra sütöttem. Hozzávalók: Vaddisznó karaj, szűz,és comb, mustár,borókabogyó,őrölt fehér bors,fokhagyma,egy csipetnyi kakukkfű, só, zsír A húsokat sóztam, majd mustárral átkentem, borssal és kakukkfűvel hintettem, borókabogyóval átszórtam zsírral átkentem -alaposan és rászeleteltem a megpucolt fokhagymát. Lefedve két… Tovább »

Langalló

Az első amit a kemencében sütöttünk, langalló volt. Persze akkor még nem volt az igazi, de azóta hála Mesteremnek Darányi Gábornak megtanultuk, hogyan is kell bánni a kemencével, a hőfokokkal . Mostanában már – kihasználjuk a maradék hőt – és nagyon finom tésztaféléket sütünk a mobilkemencénkben. Hozzávalók : A kelt tésztához : 60 deka kenyérliszt,… Tovább »

Szilvalekváros süti kemencében sütve Limara nyomán

Nagy kemenceláz van nálunk most már egy ideje, sültek langallók, húsok, köretek, rétesek, kenyerek már, de süteményt most először sütöttem . Az, hogy első nekifutásra sikerült olyan pihepuha bélzetű kívül kicsit ropogósabbra sült szilvalekváros süteményt sütnöm arra sarkallt, hogy megírjam , megköszönve Limara kiváló receptjét. A hozzávalókat és a blogbejegyzést a megadott linken lehet elérni,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!