Simone gasztroságai

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

A téli időszak közepén általában megcsappan  szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága . Kívánjuk a forró , energiát adó leveseket, legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen . Ez a krémleves pont így sikerült. Mindamellett, hogy rendkívül ízes , selymesen krémes lett, a gyömbér a fokhagyma és… Tovább »

Édesburgonyás szárzeller krémleves fürjtojással

Erőt, energiát adó vitaminokkal teli melengető leves. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még azok is nekiállhatnak akik nem gyakorlott háziasszonyok. Gyorsan kész, nagyon aromás , simogatóan selymes állagú . Hozzávalók: szárzeller, édesburgonya, só, fehér bors , fél fej vöröshagyma, fürjtojás A szárzeller felét kockákra vágtam. Egy nagy méretű édesburgonyát megfeleztem , megpucoltam és kockáztam. A vöröshagyma… Tovább »

Burgonyakrémleves édesburgonyával, baconchipssel 27.Bolgkóstoló

Ebben a fordulóban Sherpa konyháját  sorsolta ki nekem a 27. Blogkóstoló háziasszonya, Bogi.  Meg kell mondjam, nem volt könnyű a választás. Egy nagyon finom burgonyakrémlevest  találtam  a blogon, és mivel nálunk mindig nagy sikere van a krémleveseknek főként ezekben a hűvös és esős időszakokban, erre esett a választásom. Nem utolsó sorban gyorsan el is készül… Tovább »

Menüajánló: Kakukkfüves gombakrémleves goudával, sörben sült csirkecombok fűszeres burgonyával

Ma megint egy olyan menüt hozok, amihez kevés előkészület szükséges és nem kell őrizni a tűzhelyet. Bár azért vigyázzatok, ne merüljetek bele nagyobb beszélgetésbe senkivel nehogy úgy járjatok mint én 😀 😀 a fűszeres burgonya kisebb felét sikerült megmentenem, a többi sajnos brikettre sült 😀 Hozzávalók a leveshez : 40-50 deka friss csiperkegomba,  egy közepes… Tovább »

Vargányagombás édesburgonya krémleves pirított -sajtos kenyérszelettel

Sokszor készítek édesburgonyás ételeket . Eddig még mindig csak a sárga húsú fajtákba botlottam bele, de régóta ki szerettem volna próbálni a fehér húsú fajták valamelyikét. A véletlen úgy hozta, hogy sikerült beszereznem a lilás héjú ám fehér húsú,  kissé mogyoróízbe hajló Emmur fajtát. Krémlevest főztem belőle szárított vargányával selymeset-és nagyon intenzív ízűt amihez pirított… Tovább »

Karfiolkrémleves pirított baconnal

Ilyenkor ősszel valahogy mindig levest ennék. Karfiolból még soha nem csináltam krémlevest és hogy valami csavar is legyen benne, hozzáadtam a maradék édesburgonyát, kíváncsi voltam mi fő ki belőle. Gyönyörű aranysárga és különleges ízű krémleves lett, amihez nagyon passzolt a jó ropogósra pirított bacon. Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, egy egész sárgarépa, 15 deka nyers… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!