Simone gasztroságai

Hamvas szilvás – fahéjas lepény

Kicsit őszies, vagy inkább nyár végi finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra . Puha  ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel egy kevés fahéjjal, illatosan…. Hozzávalók: 60 deka liszt, 4 deka friss élesztő, 1 dl tejszín ( én laktózmenteset használtam ), 1-1,5 dl mandulatej vagy hagyományos tej , 4 evőkanál… Tovább »

24.Blogkóstoló Barackos gyümölcslepény dióval

A blog életének második blogkóstolóján a   http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/ oldalát sorsolták nekem.  A barackos -szilvás gyümölcslepény dióval elnevezésű finomságot sütöttem meg az oldalról.  Eredeti recept itt:  http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/2015/08/barackos-szilvas-gyumolcslepeny-dioval.html Kevés kiegészítéssel sült , pite formában és szilva nélkül ez a nagyon finom sütemény. A délutáni kávézás nagyszerű fogása volt. Hozzávalók a tésztához : 40 deka liszt, 4 egész tojás,… Tovább »

Epres-málnás lepény mentával

Vágytam egy jó kis gyümölcsös lepényre , volt otthon eprem-málnám ami feldolgozásra várt, a friss mentám csodaszép a cserépben így összeházasítottam őket és egy isteni lepény kerekedett belőle. Hozzávalók a tésztához :  50 deka liszt, 3 deka friss élesztő, kb 2,5 dl tej, egy evőkanál méz,  3-4 evőkanál cukor, kettő citrom reszelt héja, 5-8 deka… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!