Simone gasztroságai

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »

Dödölle pirított lilahagymával, pirított angolszalonnával és tejföllel 32. Blogkóstoló

Úgy alakult, hogy ebben a fordulóban kettő blogról is választhattam, mindkettő blog kedvemre való volt és könnyedén találtam olyan ételeket amiket még nem készítettem el. Éva a Takarékoskonyha bloggerinája kicsúszott a jelentkezési határidőből, de megoldottuk, hogy tudjon játszani . Azonban a  sorrendbe amit már kisorsoltam nem akartam belenyúlni, így vállaltam , hogy az Ő blogjáról… Tovább »

Faszénen sült pisztráng

Napok óta halra vágytam, ezen belül is grillezettre. Előkerítettem hát a tízéves öntöttvas grillsütőnket, kicsit kipofoztuk, faszenet izzítottunk és a fűszerezett pisztrángokat szép pirosra sütöttük. Hozzávalók: 4 darab nagyobb méretű pisztráng, halfűszer keverék (ami tartalmazott : citromfű, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma ) , két csipetnyi sáfrány, só A pisztrángokat előkészítettem. Alaposan megmostam, és mivel már konyhakészen… Tovább »

Grillezett rákok mangós zöldsalátával

Szentestén hal helyett grillezett rákok készültek a konyhámban, egy nagyon friss és különleges ízű mangós zöldsalátával. Nagyon szép páncélos, fejétől megfosztott óriás garnélákat vettem, kicsit átsóztam és forró grillen megsütöttem. Semmi fűszerezést nem kívánt, a páncélból kibontva pedig hófehér rákhús bukkant elő, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottunk 🙂 Könnyű , különleges étel ,… Tovább »

Házi hamburger

Ki ne szeretné a hamburgert, friss házi sütésű zsemlében, szaftos marhahús pogácsával és ízlés szerint jól megpakolt zöldségekkel, sajttal, baconnal? Ugye, hogy mindenki ?? 😀 Nálam most vajas-szezámmagos hamburgerzsemlék sültek, finom fűszerezésű házi húspogácsával , mindenki saját ízvilága szerint töltötte meg a pihepuha és tartalmas zsemléket. Hozzávalók a hamburger zsemléhez: 50 deka liszt, 3 deka… Tovább »

Könnyű tonhalsaláta friss zöldségekkel

Amióta tombol ez a nagy meleg, nem kívánunk semmi nehéz ételt. Ebédre  vagy vacsorára egy villámgyorsan összedobott egyszerű salátával beérjük, sok friss zöldséggel és hangulattól függően hússal vagy halfélékkel dúsítva. Hozzávalók : 2 doboz tonhaldarabok sós lében- konzerv formában, egy fej jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, zöld olivabogyó, főtt tojások, fél citrom leve, ízlés szerint olivaolaj, frissen… Tovább »

Reggeli húskrém

Jön a sült húsok, a töltött pulyka és egyéb sültek időszaka az ünnep közeledtével.  Nálunk még nem volt olyan, hogy ne maradt volna meg egy darabka bármelyik sültből, igaz, hogy van rá négylábú szőrös jelentkező 🙂 de még akkor is van ami feldolgozásra és elfogyasztásra vár, ha kedvencünk is megkóstolta az ünnepi menüt. Saját tapasztalatból… Tovább »

Félbarna házikenyér ropogós-illatosan

Mostanában ritkábban sütök búzalisztes házi kenyeret, gluténérzékenységem okán de tegnap bedagasztottam  egy veknit . Illatos, ropogós és kívánatos lett, igazi piknikhangulat lett rajtam úrrá, sütöttem mellé angolszalonnát és húsos szalonnát, egy kevés lilahagymát szeltem hozzá és élveztem az illatokat és a látványt. Hozzávalók : 20 deka öregtészta ( elkészítése a ” kovászoljuk ” kategóriánál olvasható… Tovább »

Natúr csirkemell tökmagolajos napraforgómagos zöldsalátával

Megint egy este és gyors vacsora kellett. A csirkemell natúron volt megrendelve ezért egy jó kis salátát dobtam össze mellé ropogós jégsalátával , paradicsommal és lilahagymával, meglocsolva tökmagolajjal és bőven megszórva napraforgómagvakkal. Ebédre vagy vacsorára is ideális , lelkiismeret furdalás nélkül fogyasztható és a ruhaméret megtartásához is ideális:) Hozzávalók : filézett csirkemell, himalája só, zsiradék,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!